Redactia.ro
Home » Știri » Meteorologii au făcut anunțul! Este cod galben și portocaliu în toată țara. România se topește la final de august

Meteorologii au făcut anunțul! Este cod galben și portocaliu în toată țara. România se topește la final de august

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis avertizări serioase pentru întreaga țară, punând în gardă populația cu privire la un val de căldură extremă. Astfel, începând cu data de 28 august, se află în vigoare avertizări de cod portocaliu și galben de căldură și disconfort termic ridicat. Este o situație cu potențial de risc crescut, care necesită atenție sporită și precauții deosebite.

Datele prezentate de ANM indică o intensificare și extindere a valului de căldură în ziua de luni, 28 august. Temperaturile extreme pot afecta semnificativ starea de bine a populației și pot genera disconfort termic accentuat. Prin urmare, este esențial să se ia măsuri de prevenție și să se urmeze sfaturile specialiștilor pentru a face față acestei situații extreme.

România se topește

Conform prognozelor meteo emise de ANM, mai multe regiuni ale țării vor fi puternic afectate de acest val de căldură. În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Transilvaniei, temperaturile maxime vor ajunge în general la valori cuprinse între 37 și 39 de grade Celsius. În același timp, temperaturile minime vor oscila între 18 și 26 de grade Celsius. Aceasta înseamnă că nivelul de disconfort termic va atinge cote ridicate, afectând confortul cotidian al populației.

O altă măsură importantă în evaluarea stării de disconfort este Indicele Temperatură-Umezeală (ITU). Meteorologii avertizează că acest indice va depăși pragul critic de 80 de unități în zonele afectate de avertizări. Acest lucru indică faptul că combinația dintre temperatură și umiditate va genera o senzație de căldură extremă, făcând resimțit disconfortul termic într-un mod intens.

Avertizare de cod galben pentru estul Transilvaniei, Dobrogea, nordul Munteniei și Olteniei

Pe lângă codul portocaliu de căldură, un cod galben de disconfort termic și căldură ridicată este valabil și pentru aceeași zi, 28 august. Zonele afectate de acest cod galben includ estul Transilvaniei, Dobrogea și nordul Munteniei și Olteniei. Indicele Temperatură-Umezeală (ITU) va depăși și în aceste regiuni pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor varia între 35 și 37 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa în intervalul 17-21 de grade Celsius.

O veste de ușurare se conturează pentru ziua de marți, 29 august. Meteorologii anticipează că valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică a țării. Acest lucru ar putea aduce o ușurare binevenită în ceea ce privește temperaturile extreme și disconfortul termic. Cu toate acestea, se recomandă să se monitorizeze în continuare avertizările emise de ANM și să se urmeze recomandările pentru a asigura o adaptare cât mai eficientă la condițiile meteo extreme.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: