Redactia.ro
Home » Știri » Meteorologii au făcut anunțul! România se topește din cauza unui cod roșu de caniculă

Meteorologii au făcut anunțul! România se topește din cauza unui cod roșu de caniculă

GALERIE FOTO (3)

Valul de căldură extremă care se va abate asupra României în zilele următoare a devenit o sursă majoră de îngrijorare pentru meteorologi, care au emis mai multe avertizări cu coduri de avertizare roșu, portocaliu și galben. Acest fenomen va provoca o creștere semnificativă a temperaturilor, iar în unele regiuni, termometrele vor atinge cote alarmante de 42 de grade Celsius.

România este pregătită de un nou val de căldură care ar putea să o topească. Gradele din termometre cresc de la o zi la alta iar meteorologii emit alerte, după alerte. De această dată vom „bifa” chiar și un cod roșu de caniculă.

România, lovită de un cod roșu de caniculă

Începând cu data de 25 iulie, prima avertizare meteo de cod roșu intră în vigoare, și afectează judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și municipiul București. În aceste regiuni, se vor înregistra temperaturi maxime extrem de ridicate, variind între 40 și 42 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, impunând măsuri de precauție pentru populație.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod portocaliu pentru aceeași zi. În sudul Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a Moldovei și în vestul Dobrogei se vor înregistra temperaturi maxime de 37 – 39 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 24 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat.

Jumătatea săptămânii aduce temperaturi extreme

Nici miercuri, pe data de 26 iulie 2023, lucrurile nu vor sta prea bine pentru țara noastră. În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40 – 42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În același timp, a fost emisă o atenționare de cod portocaliu pentru sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei și în centrul și sud-vestul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: