Redactia.ro
Home » Știri » Metoda inedită prin care un român a reușit să cheltuie de 6 ori mai puțini bani în vacanța din Grecia. Cu ce s-a hotărât bărbatul sa ajungă pe tărâm elen

Metoda inedită prin care un român a reușit să cheltuie de 6 ori mai puțini bani în vacanța din Grecia. Cu ce s-a hotărât bărbatul sa ajungă pe tărâm elen

Metoda inedită prin care un român a reușit să cheltuie de 6 ori mai puțini bani în vacanța din Grecia. Cu ce s-a hotărât bărbatul sa ajungă pe tărâm elen

Mulți români își planifică vacanțele de vară în Grecia, căutând modalități de a economisi bani în călătoriile lor. Un exemplu notabil este un român care a reușit să cheltuiască de șase ori mai puțin pentru vacanța sa în Grecia în 2024, față de anul precedent. Metoda sa a stârnit un val de controverse pe internet.

Călătoria cu mașina electrică, soluția pentru economii

Românul în cauză a decis să călătorească cu mașina electrică de la București la Paxos, parcurgând aproximativ 2.100 de kilometri, plus 280 de kilometri pe insulă, cu doar 327 de lei. Anul trecut, același drum cu o mașină pe motorină i-a costat aproximativ 1.800 de lei. Așadar, a reușit să economisească de șase ori mai mult folosind o mașină electrică.

Pe pagina „Forum Grecia” de pe Facebook, românul a descris detaliile călătoriei sale sub titlul „Vacanța cu mașina electrică în Grecia? Daaaaaa 100000%”. El a explicat cum a pornit din București cu mașina complet încărcată și a făcut prima oprire la un Supercharger în Sofia, unde a încărcat bateria gratuit în 35 de minute. Apoi, a continuat călătoria, oprindu-se la Petrol Kulata pentru o încărcare de 24 de minute și 47 de lei, iar în Ioannina a folosit un încărcător rapid, ajungând la 82% și cheltuind 150 de lei.

Românul a adus în discuție și noile reguli grecești privind transportul mașinilor electrice cu feribotul. Conform acestora, șoferii trebuie să se asigure că bateriile mașinilor electrice au un nivel maxim de încărcare de 40%. În plus, buteliile de gaz trebuie să fie pline 50%. El a verificat din timp dacă mașina poate fi încărcată la cazare, iar gazda nu l-a taxat suplimentar pentru consumul redus de energie.

De asemenea, el s-a asigurat din timp că mașina poate fi încărcată la cazare

„După ce am primit de lavilă răspunsul că putem încarcă la priza normală de la ei, fără probleme. Am primit un aparat de măsurare și am încărcat, la 2 zile, câte 15-25%”. Fiindcă a consumat „puțin”, gazda nu l-a mai taxat suplimentar”, potrivit libertatea.ro.

Metoda sa de economisire a stârnit controverse online, atrăgând atât aprecieri, cât și critici. Unii internauți au lăudat abordarea sa economică și ecologică, în timp ce alții au fost sceptici și critici. Comentariile au variat de la ironii la critici serioase.

„Nu știu ce mașină pe motorină aveai tu, dar eu pe 3.000 de kilometri dau maximum 1200 de lei. Ce nu îmi place mie la electrice și de ce nu mă atrag e fix faptul că, deși opresc să mă odihnesc, opririle sunt scurte, în niciun caz cât să încarc mașina. Și aceste opriri se fac fix unde am eu chef, nu în funcție de stațiile de încărcare. Nu o singură dată am oprit în câmp în Bulgaria, am fumat o țigară în 5 minute și am plecat. Asta nu îmi place mie, nu vreau să depind de stații”, i-a răspuns cineva.

„Erou național te facem. Cu excursia asta electrificată, ai salvat planeta. Bravo și ține-o tot așa. Noi muritorii de rând îți mulțumim și suntem profund recunoscători ca ne faci aerul mai puțin poluat”, a spus altcineva, ironic.

„Veniți prin online si lăudați cât de cool e să mergi cu mașina electrică de 35.000 euro cu autonomie de 350 de kilometri, in vacanță de 3.000 km, toate astea ca sa salvați 100 euro pe toată vacanța. Nu va pasa în prima fază de mediul înconjurător, de vreme ce subliniați mărunțisul economisit”, a fost un alt comentariu postat pe grupul de Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: