Redactia.ro
Home » Homepage » Metoda prin care Oana și Catinca Roman pot scăpa de datoria moștenită de la mama lor: „Dreptul la moștenire nu vine numai cu avantaje, după cum vedeți”

Metoda prin care Oana și Catinca Roman pot scăpa de datoria moștenită de la mama lor: „Dreptul la moștenire nu vine numai cu avantaje, după cum vedeți”

Ce moștenire le-a lăsat Mioara Roman fiicelor sale?!

După decesul Mioarei Roman, la vârsta de 83 de ani, Oana Roman și sora ei, Catinca, se confruntă cu posibilitatea de a moșteni o datorie considerabilă lăsată de mama lor. Se vorbește despre o sumă de 300.000 de euro, reprezentând restanțe la plata chiriei și întreținerii unei vile de protocol, datorie acumulată la Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Situația în care se află cele două surori ridică întrebări legate de opțiunile legale pe care le au pentru a evita preluarea acestei datorii împovărătoare.

Ce se va întâmpla cu datoria Mioarei Roman

Conform legislației românești, odată cu acceptarea unei moșteniri, moștenitorii preiau nu doar activele, ci și pasivele (datoriile) defunctului. Aceasta înseamnă că Oana și Catinca Roman ar putea fi obligate să plătească datoria mamelor lor către RA-APPS, dacă decid să accepte moștenirea.

Avocata Beatrice Comăniceanu oferă o perspectivă legală asupra situației, explicând că surorile Roman au opțiunea de a scăpa de datoria de 300.000 de euro prin renunțarea la moștenire. „Dacă nu acceptă moștenirea, atunci nu plătesc nimic, scapă de această datorie împovărătoare”, afirmă Comăniceanu. Aceasta este o măsură legală pe care o pot lua moștenitorii pentru a evita preluarea datoriilor pe care le consideră insuportabile sau nedrepte.

Surorile Roman pot renunța la moștenire

Pentru a renunța la moștenire, Oana și Catinca Roman trebuie să depună o declarație în acest sens la notar, în termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii. Este esențial ca acest proces să fie efectuat în mod corect și în intervalul legal permis, pentru a evita orice implicare ulterioară în datoriile mamei lor.

Renunțarea la moștenire este o decizie care trebuie luată după o analiză atentă, deoarece presupune renunțarea nu doar la datorii, dar și la orice bunuri de valoare care ar fi putut face parte din patrimoniul mamei lor. Este important ca Oana și Catinca să evalueze situația financiară și să determine dacă activele moștenite justifică preluarea pasivelor.

„La dezbaterea moștenirii, se preiau și datoriile, inclusiv cele de la stat, dar și de la bănci. Nu se sting datoriile, odată cu decesul persoanei, moștenitorii, în cazul de față, Oana și Catinca, fiicele Mioarei Roman, le preiau, sunt bune de plată. Din păcate da, așa se întâmplă, am avut cazuri. Dreptul la moștenire nu vine numai cu avantaje, după cum vedeți. Dacă nu acceptă moștenirea, poate nici nu prea au nimic de moștenit, nu știu exact care este situația, ce bunuri avea Mioara Roman, pe numele ei, atunci Oana și Catinca nu plătesc nimic, scapă de această datorie împovărătoare”, a explicat avocata, potrivit Playtech.

Situația în care se află Oana și Catinca Roman după moartea mamei lor, Mioara Roman, subliniază complexitatea legilor succesorale și importanța înțelegerii drepturilor și obligațiilor moștenitorilor. Renunțarea la moștenire reprezintă o soluție legală pentru a evita datoriile nedorite, dar trebuie considerată cu atenție, luând în calcul toate aspectele patrimoniale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: