Redactia.ro
Home » Știri » Metrorex promite că metroul din Drumul Taberei va fi gata în luna decembrie

Metrorex promite că metroul din Drumul Taberei va fi gata în luna decembrie

Metrorex promite că metroul din Drumul Taberei va fi gata în luna decembrie

Metrorex promite că metroul din Drumul Taberei va fi gata în luna decembrie. Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei – Eroilor, va fi gata în luna decembrie în acest an după 8 ani de lucrări.

Directorul general Metrorex a anunțat un nou plan de investiții în valoare de 5.1 miliarde lei.

Metrorex promite că metroul din Drumul Taberei va fi gata în luna decembrie

„Magistrala 5 de metrou, cu secţiunea Drumul Taberei – Eroilor, va fi gata în luna decembrie”, a spus Dumitru Şodolescu.

Potrivit Mediafax, directorul general al Metrorex a mai anunţat o serie de proiecte ambiţioase care vor fi lansate anul acesta. Toate în  în valoare totală de 5,1 miliarde lei.

Unul dintre programele de investiţii este destinat Magistralei 2 de metrou.  Adresează problema întârzierilor reclamate de călători în ultimele luni.

„Avem un proiect de investiţii pentru Magistrala 2. Licitaţia a fost încărcată ieri în SEAP.Înlocuim calea de rulare pentru că este uzată, instalaţiile sunt vechi, unele de 30 de ani. Și apar în mod inevitabil defecțiuni. Dar ce trebuie să perceapă publicul călător este că Metrorex se preocupă și modernizează magistrala”, spune Șodolescu.

Proiectul Magistralei 2 Berceni – Pipera se ridică la 556 milioane lei, dintre care peste 500 milioane lei provin din fonduri europene nerambursabile.

Directorul Metrorex susţine că acest proiect va fi gata în 48 de luni. În contextul în care se va lucra majoritar pe timp de noapte pentru a nu încurca circulația trenurilor.

Directorul Metrorex a mai amintit şi de licitaţia pentru Magistrala 6, cu tronsonul 1 Mai – Otopeni, un proiect care se ridică în total la circa 1,3 miliarde euro.

Dintre care 517 milioane de euro sunt bani din fonduri europene, aproape 320 milioane euro sunt bani de la Agenția Japoneză de Cooperare Internațională.

Restul reprezentând fonduri din bugetul de stat. „ Estimăm sfârşitul lucrărilor pentru acest proiect la finalul anului 2023 dacă nu sunt contestaţii”, spune Şodolescu.

Șodolescu a anunțat o altă licitație

Şodolescu a mai anunţat încă o licitaţie, unde achiziţia este prevăzută a se finaliza în 42 de luni.

Aceasta vizează achiziția de trenduri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei-Eroilor.

„Avem achiziţia de trenuri noi pentru Magistrala 5. Dăm în exploatare iniţial magistrala cu trenuri din flota proprie. Luăm în calcul achiziţia a 13 trenuri unde avem un cuantum de 450 milioane lei.

Bani de la Banca Europeană pentru Investiții. Achiziția acestor trenuri se termină în 42 de luni, menționează directorul companiei.

Pentru acest proiect compania şi-a asigurat posibilitatea de a contracta încă 17 trenuri noi pentru secţiunea Eroilor – Iancului.

Metrorex dă în exploatare în luna iulie pe Magistrala 4 Parc Bazilescu – Lac Străuleşti. Un sistem nou de automatizare și siguranța circulației care va reduce timpul de așteptare cu circa 5 minute.

La nivel de modernizare, Şodolescu susţine că în luna septembrie va fi finalizat un proiect care presupune modernizarea a 41 de staţii cu sisteme bazate pe cartele contactless.

„Din cele 53 de staţii, 41 sunt modernizate şi intră în funcţiune în septembrie. S-a mai întârziat puţin pentru că s-a cerut să fie fiscalizate casele de marcat. Pentru restul staţiilor căutăm finanţare”, spune el.

Citește și:Programul Metrorex – Cum va circula metroul de Paște și de 1 mai

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: