Redactia.ro
Home » Știri » MICHAEL JACKSON. 10 ani de la moartea lui MICHAEL JACKSON. Promisiunea lui Janet Jackson

MICHAEL JACKSON. 10 ani de la moartea lui MICHAEL JACKSON. Promisiunea lui Janet Jackson

GALERIE FOTO (2)

Michael Jackson, cel supranumit „Regele Muzicii POP”, a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.  Decesul a survenit în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Ce este PROPOFOLUL?

Propofolul este o substanţă anestezică utilizată pe scară largă în spitalele din SUA, însă încă stârneşte curiozitatea pacienţilor, care îşi amintesc de el ca fiind medicamentul din cauza căruia a murit Michael Jackson, pe 25 iunie 2009. Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

Janet Jackson a declarat că moştenirea muzicală a lui Michael Jackson, fratele său, de la a cărui moarte se împlinesc zece ani pe 25 iunie, „va dăinui” prin fanii săi. Janet a spus că este sigură că fratele său va fi adorat mereu de fani pentru „impactul” pe care acesta şi familia Jackson l-au avut asupra lumii. „Îmi place să văd copii care îl imită, când adulţii încă ascultă muzica sa. Îţi arată impactul pe care familia mea l-a avut asupra lumii”, a spus aceasta. „Sper că nu sună arogant. Afirm doar o realitate„, a adăugat aceasta.

Citiţi şi:

Michael Jackson, subiectul unui nou proces

Memoria lui Michael Jackson, pătată de documentarul Leaving Neverland

La 10 ani după moartea regelui pop Michael Jackson ies la suprafață vechi subiecte de controversă: acuzațiile de abuz față de copii care l-au chinuit mare parte din carieră. Acest subiect este încă unul ofertant pentru procese și despăgubiri, iar o parte din aceste fire narative sunt puse în fața publicului prin documentarul „Leaving Neverland” care a avut premiera pe HBO pe 3 martie anul acesta, a scris infomusic.ro.

„Leaving Neverland” este un documentar produs și regizat de Dan Reed, în care două persoane care au interacționat cu Michael Jackson în copilărie, Wade Robson și James Safechuck scot la suprafață acuzații de abuz sexual la adresa artistului. Documentarul are rolul de a urmări firul narativ al celor două persoane și familiile lor pe parcursul interacțiunii cu Michael, conform declarațiilor celor implicați. Neverland, faimosul loc creat de Michael Jackson pentru a îndeplini visele copiilor, este aici defăimat ca fiind un loc mincinos care servea drept pretext pentru presupusa lui pedofilie. Efectele acestui documentar pun din nou sub semnul întrebării cariera și moștenirea culturală lăsată în urmă de artist.

Viața personală a lui Michael Jackson a fost mereu un mare mister

Viața personală a lui Michael Jackson a generat numeroase controverse de-a lungul timpului. Înfățișarea lui Michael a suferit modificări încă din anii ’70, devenind tot mai alb datorită bolii de care suferea, vitiligo. Deși a fost acuzat de pedofilie în 1993, ancheta penală a fost închisă din cauza lipsei de dovezi. A fost căsătorit de două ori și este tatăl a trei copii, provocând mai multe controverse în legătură cu creșterea lor. În 2005, Michael Jackson a fost judecat și găsit nevinovat de încă o acuzație de abuz sexual, conform WIKIPEDIA.

The New York Times scria că „în lumea muzicii pop, există Michael Jackson și toți ceilalți”. În 25 martie 1983, Michael Jackson a apărut la un show special televizat, Motown 25: Yesterday, Today, Forever, în care a cântat atât alături de cei din formația The Jackson 5, cât și singur. Pe durata melodiei Billie Jean, Jackson execută pentru prima dată în public moonwalk, mișcare care avea să devină celebră. Prestația lui a fost urmărită de 47 de milioane de telespectatori, fiind comparată cu apariția lui Elvis Presley și a celor de la The Beatles în The Ed Sullivan Show.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: