Redactia.ro
Home » Sport » Michael Schumacher, șapte ani de la teribilul accident. ”Vorbește cu ochii!”

Michael Schumacher, șapte ani de la teribilul accident. ”Vorbește cu ochii!”

Au trecut șapte ani de când pilotul de formula 1, Michael Schumacher a suferit un teribil accident la schi, în urma căruia s-a ales cu un politraumatism cranio-cerebral și a intrat în comă. În ce stare se află acum pilotul german?

Michael Schumacher, șapte ani de la teribilul accident

Michael Schumacher a fost de șapte ori campion mondial în Formula 1. Sportivul a suferit un accident ttribil, în urmă cu șapte ani, atunci când a intrat în comă. Elisabetta Gregoraci, fosta soție a lui Flavio Briatore, a dat mai multe detalii cu privire la starea de sănătate a fostului pilot german.

”Schumacher nu vorbește. Comunică doar cu ochii. Numai trei persoane au dreptul să-l vadă”, a dezvăluit femeia la o televiziune italiană.

Apropiații îi sunt alături și fac toate eforturile pentru ca pilotul să își revină.

”S-au mutat din Elveția în Spania, acolo, la Mallorca, unde și-au făcut o adevărată clinică din vilă”, a mai specificat femeia.

”Luptă. Luptă continuu. Alături de el se află soția, copiii și asistentele. Tot ceea ce putem face este să fim alături de el”, avea să spună și Jean Todt, președintele FIA și fostul director al scuderiei italiene.

Familia a făcut o singură declarație cu privire la starea în care se află pilotul. ”Primește cel mai bun tratament posibil”a spus și Corinna Schumacher, soția pilotului.

Un prieten apropiat al familiei pilotului a susținut că legenda Formulei 1 este conștient și se recuperează după accident. După ce s-a luptat timp de șapte ani cu problemele de sănătate, progresele pilotului sunt îmbucurătoare.

Un prieten apropiat al pilotului, Jean Todt, a declarat că Michael Schumacher urmărește cursele fiului său și îl susține, porivit viva.ro.

”Bineînțeles că îl urmărește. Mick va concura probabil în Formula 1 anul viitor, ceea ce va reprezenta o mare provocare. Am fi încântați să avem un nou Schumacher la cel mai înalt nivel al cursei cu motor”, a spusa cesta pentru publicația The Sun.

 

Șapte ani de la accidentul care i-a marcat viața

Pe 29 decembrie 2013, Michael Schumacher se afla la schi, în Alpii Francezi, la Meribel.Deși era semnalizat corespunzător pe piste, iar pilotul purta casca de protecție, pilotul a avut ghinionul să se lovească de o stâncă ascunsăîn zăpadă. Astfel, a căzut, casca i s-a spart și a fost lovit grav la cap. Pilotul de formula 1 a suferit un traumatism cranio-cerebral, hematoame, edeme și a trecut prin mai multe operații de-a lungul timpului. Pilotul a stat timp de șase luni în comă indusă.

Deși nimeni nu credea că își va mai reveni, Michael Schumacher a ieșit din comă în iunie 2014. Managerul său, Sabine Khem, declara atunci că Michael a părăsit spitalul, pentru a începe procesul de recuperare”. Însă, familia ezită să ofere informații cu privire la starea de sănătate a pilotului german.

Însă, s-a confirmat faptul că din 2019 face un tratament cu celule-mamă, pentru o acțiune antiinflamatorie sistematică. 

”E vorba de un fel de transmitere de semnale, care să forțeze o reacție a creierului. Se încearcă dezvoltarea unor celule cardiace noi, miocitele, care să susțină pereții unui organ slăbit de atâta inactivitate. Obiectivul este regenerarea sistemului nervos central al lui Michael”, au dezvăluit specialiștii.

Mai mult, din septembrie 2014, Schumacher se află sub îngrijirea permanentă a unei echipe de specialiști, chiar la domiciliul său din Elveția, Lausanne.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: