Redactia.ro
Home » Știri » Mick Fanning, surferul care a supraviețuit unui atac de rechin, filmat live. Metoda care l-a salvat

Mick Fanning, surferul care a supraviețuit unui atac de rechin, filmat live. Metoda care l-a salvat

Mick Fanning

Mick Fanning este un surfer profesionist din Australia, renumit la nivel mondial nu doar datorită performanțelor lui, ci și după ce a reușit să supraviețuiască atacului unui rechin, petrecut în direct la televizor, când era filmat. Iată ce s-a întâmplat atunci și cum a reușit sportivul să scape cu viață.

Mick Fanning, surferul care a supraviețuit unui atac de rechin, filmat live. Metoda care l-a salvat

Mick Fanning s-a născut în Australia. A învățat să facă surf când era foarte mic, pe la trei ani, dar nu a dat atenție acestui sport decât în jurul vârstei de 12 ani. Ulterior, numele lui a început să devină din ce în ce mai cunoscut în acest domeniu, deși viața lui a mai avut și momente dificile. În 1998, fratele lui a decedat într-un accident de mașină împreună cu un prieten de-ai lui Mick, tot surfer.

Un alt moment de răscruce în viața lui a fost în 2015, când Mick Fanning a fost atacat de un rechin în timpului unei competiții de surf. S-a întâmplat live, în timp ce camerele de filmat erau pe el, și se presupune că ar fi fost vorba atunci de un rechin alb cel care l-a atacat, cunoscut în toată lumea ca „marele alb” sau „moartea albă”.

Surferul a scăpat cu viață. Ulterior, a relatat cum s-a întâmplat totul și cum a supraviețuit. Fanning a lovit rechinul cu pumnul și a încercat să își prindă placa între rechin și corpul lui.

„Stăteam acolo, mai aveam puțin și începeam să mă mișc. Imediat după, am simțit că ceva mă prinde, se blocase în corzile pentru picioare”, a spus el, părând remarcabil de relaxat (via video WSL). „Am sărit instantaneu și m-am îndepărtat, iar apoi a continuat (n.r. rechinul) să vină spre placa mea. Loveam cu picioarele și țipam”.

„Am văzut doar aripioarele, nu și colții. Probabil ar fi urmat să mă muște în timp ce înotam. I-am tras un pumn în spate”, au fost cuvintele lui Mick Finning, potrivit Washington Post.

Evenimentul de atunci a fost anulat, iar surferul a revenit în Australia. A declarat că nu „îi sosise vremea”, tocmai de aceea rechinul nu l-a mușcat atunci. Pe baza analizei înregistrării video, unii biologi marini consideră că rechinul nici nu ar fi avut intenția de a-l mușca.


La aproape doi ani distanță, Finning a fost cât pe ce să retrăiască același moment, pentru că a mai dat peste un alt rechin când înota. Ulterior, când a văzut imaginile cu prădătorul marin, el a rămas uluit: „E gigantic! Uită-te la chestia aia, e o bestie!”, a fost reacția australianului, potrivit The Guardian.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mick Fanning (@mfanno)

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: