Redactia.ro
Home » Știri » Mihaela, studentă la Medicină de 21 de ani, s-a stins în chinuri groaznice la Spitalul de Urgență Galați, după diagnostice greșite: „Au spus că se alintă”

Mihaela, studentă la Medicină de 21 de ani, s-a stins în chinuri groaznice la Spitalul de Urgență Galați, după diagnostice greșite: „Au spus că se alintă”

GALERIE FOTO (5)

Un nou caz înfiorător dintr-un spital din România. Mihaela, studentă la Medicină de 21 de ani, moare cu zile la Spitalul de Urgenţă Galaţi, după ce medicii îi pun diagnostice greşite. Mama tinerei care visa și se pregătea la rândul ei să salveze vieți povestește cu ochii în lacrimi că fata ei a sfârșit în dureri groaznice, însă chirurgul i-a spus că se alintă.

O nouă tragedie înfioară România. S-a întâmplat la Spitalul Judeţean Galaţi, unde o tânără de 21 de ani, studentă în anul trei la Facultatea de Medicină, și-a dat ultima suflare după mai multe diagnostice greșite.

Mama tinerei de doar 21 de ani acuză o serie de erori medicale. Mihaela a ajuns de patru ori la urgenţe, unde de două ori i s-au pus diagnostice greşite.

Mihaela Anghele, o tânără de de 21 de ani, studentă la Facultatea de Medicină, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi cu dureri mari de spate, în zona lombară. Acolo, i s-au pus două diagnostice greşite, fiind trimisă acasă de două ori de cadrele medicale. Mama fetei povesteşte calvarul îndurat de fiica ei.

Mihaela, studentă la Medicină de 21 de ani, s-a stins în chinuri groaznice la Spitalul de Urgență Galați, după diagnostice greșite

„Fata mea a acuzat nişte dureri de spate şi pe 28 octombrie, într-un puseu de durere a ajuns la Urgenţe cu salvarea. Am aşteptat şase ore până să i se pună un diagnostic. I s-a spus că are lombosciatică, fără ca medicul să se apropie de ea. Un diagnostic greşit. Ne-au trimis acasă cu tratament, însă durerile nu s-au oprit. Vineri, fata mi-a spus: . Sâmbătă dimineaţă , pe la ora 10.00, am venit din nou la urgenţe. O asistentă de acolo ne-a spus: Au chemat iar doctorul, acelaşi diagnostic, tot aşa, pus de la distanţă: lombosciatică. I s-a dat Indomentacin şi o trimitere către RMN.”, povesteşte Carmen Anghele, mama Mihaelei.

Împreună cu mama ei, tânără a plecat din nou acasă. Din păcate, starea de sănătate i s-a agravat. Sâmbătă dimineaţa, mergând la baie a descoperit o umflătură, un abces perianal. A mers la urgenţe din nou. Într-un final, o doctoriţă a realizat greşeala făcută de colegii ei.

„Chemaţi repede chirurgul pentru că fata asta o să moară”, ar fi strigat cadrul medical, potrivit mamei victimei.

Mihaela a ajuns de patru ori la Urgență: „Chirurgul i-a spus că se alintă”

„De acolo a început calvarul. A chemat un medic chirurg, care nu s-a purtat foarte profesional cu ea, după părerea mea. Ea avea dureri groaznice şi i-a spus fetei că se alintă. M-a dat afară din cabinet. Ea având dureri mari, nu a putut sta la consult. S-a supărat, a aruncat mănuşile. Eu i-am zis să-i dea un un calmant, poate o ajută… şi atunci a început să ţipe la mine. Apoi, i-a spus fetei: dacă nu te operez, o să mori. Ea, când a auzit aşa ceva, s-a speriat, a căzut pe o băncuţă de lângă ea, s-a învineţit la gură şi-mi spunea: Mami, mami, nu mă lăsă!

Atunci, eu am luat-o acasă, pentru că mi-a fost milă de ea şi pentru că nu a vrut să mai rămână. Duminică, la ora 4.00, m-am întors cu ea… Voma şi făcea temperatură”, povesteşte mama fetei.

Din nou la spital, Mihaela și mama ei au fost nevoite să aştepte o zi întreagă rezultatul testului PCR. Mama spune că fata avea dureri cumplite, frisoane şi temperatură mare.

Mama Mihaelei: „Avea frisoane, am cerut o pătură, nu mi-au dat nimic”

„Am aşteptat ore în şir rezultatul la testul PCR. Fata avea frisoane, am cerut o pătură, nu mi-au adus nimic. M-am dezbrăcat de haine, am pus hainele peste ea, m-am pus şi eu peste ea să o încălzesc. L-am rugat pe soţ să aducă o pătură din maşină, să o încălzim. Am cerut un termometru asistentelor. Mi-au spus că o să-mi aducă, dar nu au mai venit. Ca să nu le mai deranjez, au tras un paravan. A venit o doamnă doctor căreia i s-a făcut milă de noi şi i-a administrat o perfuzie ”, spune mama fetei.

„Luni dimineaţă m-au sunat şi mi-au spus că fata este în stare foarte critică şi nu ştiu dacă scapă cu viaţă. Mi-au spus că e nevoie de o altă operaţie abdominală. Mi-am dat acordul, au operat-o. A ieşit din operaţie, dar mi-au spus că este în stare gravă şi nu se ştie dacă rezistă.

Vineri am fost la domnul doctor, care mi-a spus că nici în ziua de astăzi noi nu ştie cu exactitate diagnosticul fetiţei.

Duminică la ora 11.00, analizele ei erau bune, iar după operaţie analizele era dezastruoase… iar a doua zi au început să-i apară Ecoli şi Klebsiell, care ştiu că este infecţie intraspitalicească, i-au cedat organele, au intubat-o.

Am cerut transfer de foarte multe ori, mi-au spus că este netransportabilă, că dânşii nu semnează, mi-au spus să o iau eu pe semnătură…, dar vă daţi seama eu ca mamă… Mi-a fost teamă”, spune Carmen Anghele.

Plângere după moartea Mihaelei: „Să plătească cei care au greșit, să nu mai pățească nimeni ce a pățit ea”

Familia tinerei de doar 21 de ani a făcut plângere la spital şi vrea să se adreseze Parchetului pentru stabilirea vinovaţilor.

„Vreau să plătească cei care au greşit, fetiţa mea nu o mai aduce nimeni înapoi…dar nu vreau să nu mai păţească nimeni ce a păţit ea. Vii la urgenţe, ţi se dau două diagnostice greşite, de abia a patra oară se sesizează cineva şi o internează”, spune mama fetei.

Totodată, conducerea Spitalului Judeţean Galaţi a început o anchetă în urma plângerii depuse de familie.

„Pacienta a fost internată în spitalul nostru, unde a beneficiat de toate îngrijirile medicale şi investigaţiile necesare. Aceste îngrijiri au fost adaptate în permanenţă la modificările clinico biologice şi imagistice apărute pe durata spitalizării. Din păcate, evoluţia a fost nefavorabilă. Pe toată durata internării s-a ţinut legătura cu mama pacientei şi, în momentul de faţă, ne pare nespus de rău de pierdere suferită.”, a declarat Violeta Şapira, reprezentantul Spitalului Judeţean.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: