Redactia.ro
Home » Sport » Mihai Neșu, mărturisiri sfâșietoare despre accidentul care l-a condamnat să trăiască într-un scaun cu rotile. Gândul cu care se trezește în fiecare zi: “Este un dar lăsat de la Dumnezeu”

Mihai Neșu, mărturisiri sfâșietoare despre accidentul care l-a condamnat să trăiască într-un scaun cu rotile. Gândul cu care se trezește în fiecare zi: “Este un dar lăsat de la Dumnezeu”

De 10 ani, Mihai Neșu este condamnat să trăiască într-un scaun cu rotile,  în urma unui accident stupid la un atrenament de fotbal. Însă la cei doar 38 de ani, fostul sportiv este un adevărat model de curaj, credință și speranță! Mihai Neșu a reușit să-și care crucea cea grea, cu ajutorul unui singur gând cu care se trezește în fiecare dimineață. 

Mihai Neșu este un exemplu crunt, dar și extrem de puternic, că imposibilul poate fi depășit! Accidentul care poate pentru mulți ar fi însemnat sfârșitul, iată că pentru fostul fotbalist este doar un nou început.

Mihai Neșu, despre accident: „dar lăsat de la Dumnezeu”

La 28 de ani, în plină carieră sportivă international, a rămas în scaun cu rotile, în urma unui accident stupid la antrenament, în Olanda, unde juca la aceea vreme pentru echipa din Utrecht. Însă de la teribilul incident, timpul nu a rămas deloc în loc pentru Mihai Neșu, care a luptat zi de zi ca să își reia viața normală.

Mihai Neșu a mărturisit că accidentul care l-a lăsat paralizat în scaunul cu rotile este un “dar lăsat de la Dumnezeu”. Acesta este pentru fostul sportiv gândul cu care se trezește în fiecare dimineață.

Mai mult, crede că acesta este calea prin care își câștigă mântuirea sufletului.

În prima zi de Paște,  Mihai Neșu își spune povestea emoționantă într-un interviu realizat de Irina Păcurariu la Oradea, adică acasă la fostul fotbalist, și difuzat în cadrul emisiunii „Rețeaua de idoli” de laTVR 2.

Mihai Neșu face progrese: mănâncă singur!

Mihai Neșu este într-o luptă continuă de aproape 10 ani, de când a suferit cumplitul accident. După ce a rămas paralizat medicii i-au dat puține șanse, dar fostul fundaș face progrese zilnice în recuperarea sa.

Fostul fotbalist le-a arătat tuturor cum decurge recuperarea sa. După aproape 10 ani de la accidentul suferit la un antrenament, Neșu a reușit să mănânce singur. Fostul fotbalist este obligat să folosească un scaun rulant, dar își poate mișca mâna dreaptă și alte părți ale corpului.

”Bucurie mare! Mihai Neșu mănâncă singur cina la aproape 10 ani după accident! După cum observați Mihai este ajutat de niște ustensile speciale dar independența primită astfel e foarte importantă! Slavă lui Dumnezeu!”, scria, la începutul acestui an, Mihai Neșu Foundation.

În ultimii ani, Mihai Neșu s-a implicat în mai multe proiecte caritabile. Fundația care îi poartă numele sprijină copiii cu dizabilități neuromotorii și boli cronice din România.

Mihai Neșu, la 10 ani de la accidentul teribil

Ziua de 10 mai 2011 a fost cea mai neagră zi pentru Mihai Neșu. În timpul unui antrenament la echipa Utrecht, un coechipier, Alje Schut a căzut peste fotbalistul român. Acesta a suferit o fractură la vertebrele cervical și a rămas paralizat. Au urmat clipe cumplite pentru fostul fotbalist. După o perioadă groaznică marcată de depresie, o vizită la muntele Athos i-a dat forța de a merge mai departe.

Totodată a început o luptă strașnică de a se recupera fizic și încet-încet au apărut și mici progrese.

„De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele. Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine. După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi. De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină. Dar sunt mulțumit de cum evoluează. Am terapeuți buni, care au grijă de mine”, a declarat, în urmă cu ceva timp, Mihai Neșu pentru Digi Sport.