Redactia.ro
Home » Stil de viață » Mihai Voropchievici averizează: ce este complet interzis să faci în Săptămâna Luminată!

Mihai Voropchievici averizează: ce este complet interzis să faci în Săptămâna Luminată!

Celebrul numerolog Mihai Voropchievici a vorbit despre Săptămâna de după Paște, Săptămâna Luminată. Urmează șapte zile pline de tradiții și obiceiuri, superstiții care mai de care. Specialistul în numerologie a vorbit despre ce este complet interzis să faci în această perioadă luminată, pentru a te asigura că ai noroc.

Mihai Voropchievici, totul despre Săptămâna Luminată

Fiecare zi din Săptămâna Luminată are o semnificație aparte. Lunea Albă este cea de-a doua zi de Paște, în care se deschid porțile Raiului. Mihai Voropchievici spune să fim mai iertători în această perioadă și să îi ajutăm pe cei aflați la nevoie, să nu le întoarcem spatele.

Vezi și: La ce să folosești cojile de ouă de Paște. Cel mai bun ajutor în grădină

În unele zone se practică obiceiul udatului, respectiv stropirea cu parfum a fetelor necăsătorite. Se obișnuiește ca finii să se ducă în vizită la nași cu colaci, cu pască, și cu ouă roșii și copiii la părinți.

În Marțea Albă se dă de pomană pasca rămasă. Femeile nu au voie să spele, să calce, să facă treburi casnice și nimeni nu trebuie să își spele părul. Se spune că le va albi mult prea devreme celor ce nu respectă tradiția.

În Miercurea Luminată, bărbații se întorc la câmp, însă femeile nu au voie să facă încă nimic. Dacă femeiele muncesc de Sfânta Miercuri, tot restul anului va fi sărăcie în casă și nu vor avea nici ce pune pe masă.

Tradițiile din Săptămâna Luminată

Cât despre Joia Luminată sau Joia Verde, se spune că e bine să mănânci verdețuri, salată și nu ai voie sa muncești. Tot joi se cară 44 de găleți de apă la cimitir.

Nici în Vinerea Scumpă nu ai voie să muncești si mulți chiar țin post negru. Sâmbătă nu se dă de pomană și nici nu se fac parastase. Acestea au loc Luni, după Duminica Tomii.

Duminica Tomii este duminica tuturor necredincioșilor care au pus la îndoială învierea Domnului. Au și ei o sărbătoare specială, când se spune că vor primi lecția pentru necredința de care dau dovadă. Femeile dau de pomană și copiii fac coronițe din nuiele, pe care le așază peste ouăle roșii.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: