Redactia.ro
Home » Stil de viață » La ce să folosești cojile de ouă de Paște. Cel mai bun ajutor în grădină

La ce să folosești cojile de ouă de Paște. Cel mai bun ajutor în grădină

Am ajuns și în ziua de Paște, una dintre cele mai iubite sărbători ale anului. Este un eveniment religios plin de emoții și însemnătate, marcat de o mulțime și tradiții. Printre cele mai importante se numără și ciocnirea ouălor, dar acum ne întrebăm: ce facem cu cojile? Află că pot fi folosite în multe moduri.

La ce folosim cojile de ouă roșii

După ce ciocnim ouăle roșii, le mâncăn, iar cojile acestora sunt adesea aruncate. Cu toate acestea, ele pot fi reciclate și utilizate în moduri surprinzătoare, despre care prea puțini știu. Dacă până acum le aruncai, de acum nu o să mai faci asta niciodată!

Vezi și: De ce nu se mănâncă ouă roşii în prima zi de Paşti. Puțini știu asta

Cojile de ouă sunt o sursă excelentă de calciu, potasiu și alte minerale esențiale pentru sănătatea plantelor. Acestea pot fi uscate și măcinate într-un praf fin, apoi răspândite pe solul din jurul plantelor sau în oalele de flori. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea structurii solului și la prevenirea bolilor fungice.

În plus, cojile de ouă pot fi un remediu natural împotriva daunatorilor precum melcii sau gândacii, care pot fi descurajați de textura zgrunțuroasă a cojilor.

Știai că din ouă poți face și oțet?Oțetul de ouă este un condiment popular în multe culturi, dar puțini știu că acesta poate fi făcut acasă cu ajutorul cojilor de ouă. Pentru a face oțetul de ouă, cojile de ouă sunt uscate și măcinate într-un praf fin, apoi amestecate cu apă și oțet. După câteva săptămâni, amestecul va fi fermentat și gata pentru consum.

Cojile de ouă, minuni în casa omului

Cojile de ouă pot fi folosite și pentru a face o vopsea naturală pentru obiecte de artizanat sau pentru pereții din casă. Pentru a face vopseaua, cojile de ouă trebuie spălate și uscate, apoi măcinate într-un praf fin. Prafurile pot fi amestecate cu apă și pudră de talc sau cu gumă arabică pentru a face o pastă. Această pastă poate fi utilizată pentru a vopsi obiecte sau pereți.

Cojile de ouă pot fi, de asemenea, utilizate pentru a face sabloane sau decorațiuni de Paște, ceea ce mulți au făcut deja. Acestea pot fi spălate și uscate, apoi pictate sau decupate pentru a crea diferite forme și modele. Acestea pot fi apoi lipite pe hârtie sau alte materiale pentru a crea decorațiuni frumoase și de efect.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: