Redactia.ro
Home » Știri » Mii de oameni au participat la „înmormântarea salariului”, disperați că nu mai fac față cheltuielilor. Imagini ieșite din comun

Mii de oameni au participat la „înmormântarea salariului”, disperați că nu mai fac față cheltuielilor. Imagini ieșite din comun

INMORMANTAREA SALARIULUI, ÎN ARGENTINA

Cum arată o „înmormântare a salariului”. Mii de oameni au ieșit în stradă pentru că nu mai fac față cheltuielilor zilnice.

Mii de oameni au luat parte la „înmormântarea salariului”, disperați că nu mai fac față cheltuielilor zilnice

Sunt imagini dezolante în Argentina, acolo unde oamenii au ajuns la capătul puterii. Ei au decis să iasă în stradă și să organizeze o „slujbă de înmormântare a salariului”, practic, să își conducă pe ultimul drum veniturile.

Din salariile lor, argentinienii susțin că nu mai pot face nimic, iar banii nu le mai ajung nici pentru necesitățile de bază, spun ei.

„Înainte de jumătatea lunii nu ne mai rămâne nimic din salariu, nu este suficient”, a mărturisit organizatorul protestului ieșit din comun, conform presei străine.

„RIP salariul minim”, au scris protestatarii pe pancarte.

Unele femei au îmbrăcat ținute funerare negre și au purtat cu ele coroane de flori, în timp ce alte persoane din procesiunea din Buenos Aires au cărat un sicriu gigantic. Au fost aduse și bocitoare, totodată. Mii de oameni au deplâns „moartea” salariilor, într-o țară în care se așteaptă ca inflația să se apropie 90% până la sfârșitul acestui an, a scris presa străină.

În Argentina, salariul minim este de aproape 470 de dolari. Coșul alimentar de bază, însă, pentru doi părinți și doi copii, ar ajunge la un preț de două ori mai mare.

„Situația muncitorilor este devastatoare”, a declarat Melisa Gargarello, organizatorul protestului ieșit din comun, pentru Reuters.

„Salariul a murit”, scrie pe un alt banner din cadrul procesiunii simbolice, care a străbătut principalele străzi ale capitalei argentiniene și s-a încheiat în fața palatului prezidențial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: