Redactia.ro
Home » Știri » Mii de oameni rămân fără locuri de muncă! Compania care își lasă în stradă o mare parte dintre angajați 

Mii de oameni rămân fără locuri de muncă! Compania care își lasă în stradă o mare parte dintre angajați 

Mii de oameni rămân fără locuri de muncă! Compania care își lasă în stradă o mare parte dintre angajați 

O veste neașteptată a venit de la o companie de talie gigant! Iată planul său amplu de reducere a costurilor care va duce la pierderea locurilor de muncă pentru peste 10.000 de angajați!

Mii de oameni rămân fără locuri de muncă

Nokia, cunoscut furnizor finlandez de echipamente de telecomunicații, a anunțat că va elimina un număr impresionant de până la 14.000 de locuri de muncă într-o mișcare menită să reducă cheltuielile. Această decizie a fost provocată de o scădere semnificativă a cererii pentru echipamentele lor de ultimă generație pentru tehnologia 5G, care a dus la o diminuare cu aproximativ o cincime a vânzărilor lor în trimestrul al treilea.

Anunțul a avut un impact imediat asupra acțiunilor companiei, care au înregistrat o scădere de 5% la începutul sesiunilor de tranzacționare.

Pe măsură ce cererea pentru echipamentele 5G s-a diminuat în țări precum Statele Unite, Nokia și rivalul său, Ericsson, au încercat să compenseze acest declin prin creșterea vânzărilor în India, chiar dacă această piață oferă marje de profit mai mici.

Dificultățile pe care le întâmpină compania

Directorul executiv al companiei, Pekka Lundmark, a subliniat dificultățile pe care le întâmpină în prezent piața, declarând într-un interviu acordat Reuters:

„Situația de pe piață este cu adevărat dificilă și acest lucru este atestat de faptul că pe cea mai importantă piață a noastră, care este piața nord-americană, vânzările noastre nete au scăzut cu 40% în trimestrul al treilea”.

Nokia își propune să obțină economii în intervalul cuprins între 800 de milioane de euro (echivalentul a aproximativ 842 de milioane de dolari) și 1,2 miliarde de euro până în 2026. Acest lucru reprezintă termenul limită pentru atingerea unui plan de marjă operațională comparabilă pe termen lung, cu un prag minim de 14%.

Sursa foto: Arhivă

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: