Redactia.ro
Home » Știri » Ministerul Culturii a inițiat un nou proiect de lege. Concertele și festivalurile cu peste 1.000 de persoane, interzise până pe 31 august

Ministerul Culturii a inițiat un nou proiect de lege. Concertele și festivalurile cu peste 1.000 de persoane, interzise până pe 31 august

Organizarea de evenimente

Ministerul Culturii a inițiat un proiect de lege care prevede ca organizarea de evenimente, festivaluri și manifestări culturale sau artistice cu peste 100.000 de persoane să fie interzisă până pe 31 august.

Totodată, interdicția este valabilă și pentru concertele sau festivalurile care vor avea loc în spații închise sau în aer liber.

Participarea a peste 100.000 de persoane la concerte sau festivaluri interzisă până pe 31 august

Ministerul Culturii a inițiat un proiect de lege care se află în momentul de față în dezbatere publică.

După criza de pandemie de coronavirus care a stopat mai multe activități culturale din întreaga lume, noul proiect de lege prevede organizarea de evenimente, concerte, festivaluri și manifestări culturale sau artistice cu peste 100.000 de participanți să fie interzise până pe 31 august.

Deciziile luate în urma crizei generată de epidemia de coronavirus, au generat pierderi financiare mari pentru industria evenimentelor artistice.

Conform informărilor și solicitărilor comunicate autorităților de către AROC, toate evenimentele organizate de membrii Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) erau practic în pragul pregătirilor pentru edițiile ce urmau să aibă loc în această vară. Majoritatea contractelor pentru aceste evenimente au fost deja încheiate, avansurile achitate, iar momentan se află în situația în care aceste contracte sunt blocate, întrucât întreaga industrie așteaptă o decizie din partea autorităților cu privire la posibilitatea sau imposibilitatea susținerii unor astfel de evenimente până la jumătatea lunii septembrie”, conform proiectului legislativ.

Ce se întâmplă cu evenimentele programate în perioada următoare

AROC a arătat că documentele aferente organizării evenimentelor programte pentru perioada următoare, nu pot fi reziliate pentru că nu îndeplinesc condițiile de forță majoră în lipsa unei decizii a autorităților.

Pe de altă parte, există o presiune din partea publicului care vrea să afle dacă evenimentele din această vară urmează să mai aibă loc sau vor fi anulate sau amânate.

Asociația Română a Organizatorilor de concerte si evenimente culturale este o organizație cu caracter profesional, formată din mai multe persoane importante de pe piața românească.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: