Redactia.ro
Home » Știri » Președintele României, decizii de ultimă oră. Deplasările în afara localităților, fără declarație pe proprie răspundere

Președintele României, decizii de ultimă oră. Deplasările în afara localităților, fără declarație pe proprie răspundere

Noi masuri de relaxare

Klaus Iohannis a făcut declarații de presă după finalizarea ședinței de la Palatul Cotroceni. Iohannis a anunțat că terasele se vor deschise începând de luni, iar  spectacolele și sporturile își vor relua activitatea începând cu 1 iunie 2020.

Președintele României a anunțat că terasele se vor redeschide de la 1 iunie

Klaus Iohannis a anunțat astăzi că începând de la 1 iunie, terasele vor fi redeschise, spectacolele vor putea activa după 2 iunie, iar competițiile sportive, se vor relua de 1 iunie, însă fără spectatori.

Totodată, ieșirea din localităție se va face fără declarație, indiferent de modul în care se circulă.

„De la 1 iunie se redeschid terasele. Aici e nevoie de masuri speciale, mesele vor trebui sa fie la 2 metri distanta, vor putea sa stea maximum 4 persoane la masa. Tot de la 1 iunie se va putea merge la plaja, dar si aici e nevoie de pastrarea distantei intre cei care se afla acolo.(..). In ceea ce priveste deplasarile in afara localitatii, aceste vor fi libere de la 1 iunie, deci nu va mai fi nevoie de declaratii. In ceea ce priveste competitiile sportive, avem si aici o veste buna

Cum vor avea loc examenele Naționale și Bacalaureatul

Examenele naționale, a anunțat șeful statului, vor avea loc pe 15 iunie, și vor avea lor fizic, după care vor urma examenele de Bacalaureat.

În legătură cu elevii care vor susține Evaluarea Națională și vor fi bolnavi în acea perioadă  sau care vor fi găsiți cu febră la intrarea în școală, se va organiza o a doua sesiune din 29 iunie.

La fel se va proceda și cu elevii care vor susține Bacalaureatul și se vor simți rău, organizându-se o a doua sesiune în august.

La ședință de astăzi, au participat premierul Ludovic Orban și miniștrii Marcel Vela, Monica Anisie, Nelu Tătaru, Virgil Popescu, Nicolae Ciucă, Cătălin Predoiu, precum și Raed Arafat.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: