Redactia.ro
Home » Știri » Ministerul Sănătății, o nouă gafă. Sute de medici s-au aflat în această situație

Ministerul Sănătății, o nouă gafă. Sute de medici s-au aflat în această situație

O nouă gafă a ministerului Sănătății! În timpul mandatului lui Vlad Voiculescu a fost publicat, din greșeală, în Monitorul Oficial, un ordin cu numerele de telefon ale aproximativ 500 de medici și instituțiile unde aceștia lucrează. Documentul a fost semnat de fostul secretar de stat, Andreea Moldovan. 

Ministerul Sănătății, o nouă gafă. Sute de medici s-au aflat în această situație

Greșeala ministerului Sănătății a avut loc pe data 13 aprilie. Câteva zile mai târziu, pe data de 16 aprilie, ea a fost sesizată, iar ministerul a fost notificat cu privire la încălcarea securității datelor cu caracter personal. Drept urmare, cei 500 de medici au fost informați de către instituție cu privire la această eroare, printr-o notă oficială. De asemenea, pentru a repara totul, tot pe 16 aprilie, a fost reactualizată listă fără datele cu caracter personal, informează Digi 24.

”Vă aducem la cunoștiință că în data de 16.04.2021, ora 09.30, Ministerul Sănătății a fost notificat cu privire la o încălcare a securității datelor dumneavoastră cu caracter personal prin publicarea în Ordinul ministrului sănătății nr. 513 din data de 13 aprilie 2021 a numărului dumneavoastră de telefon și/sau a instituției în care vă desfășurați activitatea. Autoritatea de supraveghere a fost imediat informată.

Acest incident a avut loc în urma transmiterii către monitorul Oficial a ordinului prin care a fost actualizată lista experților medicali, astfel cum aceasta a fost transmisă către Colegiul Medicilor din România. S-a considerat că lista este asumată în totalitatea datelor comunicate din partea organizațiilor profesionale județene, respetiv din partea organizației profesionale de la nivel central.” – se arată în notificarea transmisă medicilor vizați de acest incident.

Cum a reacționat ministrul interimar al Sănătății cu privire la această situație

Premierul Florin Cîțu, care este și ministru interimar al Sănătății a declarat că va demara o achetă cu privire la eroarea produsă.

”Ne vom uita la toate documentele emise în ultima perioadă, pentru că deja avem două documente sau trei, una dintre ele date în afara cadrului legislativ, altele au fost publicate în Monitorul Oficial. Unele, iarăși, înțeleg că avem o problemă cu documente publicate cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie. Deci trebuie să vedem ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni de zile cu aceste documente. Voi investiga orice situație atât timp cât sunt acolo”,  a precizat premierul.

Reamintim că Vlad Voiculescu a fost demis de la conducerea ministerului Sănătății, pe data de 14 aprilie, de premierul Florin Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: