Redactia.ro
Home » Știri » Ministerul Sănătății schimbă criteriile pentru carantină! ”E un moment de alarmă total”

Ministerul Sănătății schimbă criteriile pentru carantină! ”E un moment de alarmă total”

Ministerul Sănătății schimbă criteriile pentru carantină! ”E un moment de alarmă total”

Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile pentru intrarea localităților în carantină! Ce se întâmplă cu localitățile cu incidență mare?

Ministerul Sănătății schimbă criteriile pentru carantină

Incidența cazurilor e foarte dependentă de testare, iar experții și-au dat seamă că acolo unde se testează puțin, incidența e mică, dar acest lucru nu prezintă de fapt situația reală.

Ministerul Sănătății cheamă luni DSP și INSP la consultări. Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății, susține că intenția e ca aglomerarea spitalelor să conteze mai mult, iar rata de pozitivare să fie luată în calcul.

”Ce vrem să discutăm este ca această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul niște indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturației, al încărcării secțiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic. Aici, dacă vezi că ai 1400 locuri de terapie și o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total.

De asemenea, mi-aș dori să introducem și un indicator care să ne arate gradul de testare, pentru că noi știm că ne-ar trebui cam 500 teste la 100.00 de oameni ca să ne putem face o imagine semnificativ statistică a ceea ce se întâmplă în populație. Or, sunt județe unde nu avem acest număr de teste”, a spus Moldovan.

S-au prelungit restricțiile în Capitală

Restricțiile existente în Capitală se vor prelungi, începând de luni, ora 00:00. Decizia a fost luată, duminică, de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a declarat că școlile se vor închide, dacă incidența va depăși 6 la mia de locuitori, dar și dacă se va introduce carantina. Pe lângă prelungirea restricțiilor, pentru o perioadă de 14 zile, se vor intensifica și controalele, a mai precizat Alin Stoica, după ședință.

”Vor fi prelungite cu 14 zile, dacă nu intervin alte lucruri care să ne oblige să luăm alte măsuri. După cum știți, rata de infectare este în creștere. Astăzi am fost anunțați de DSP că am ajuns la 5,3, asta înseamnă că este foarte important ca populația să respecte măsurile şi cel mai bine este să o respecte de bunăvoie. În primul rând sunt măsurile sanitare, purtarea măștii, igiena. Să încercăm pe cât posibil să ne organizăm viața în așa fel încât să nu punem pe alţii în pericol. Având în vedere faptul că rata a crescut destul de mult, cu o jumătate de punct procentual, de ieri până astăzi, mâine voi avea o întâlnire cu INSP pentru a vedea ce părere au dumnealor și ce măsuri suplimentare ar putea să fie adoptate în cazul în care ajungem în scurt timp la incidența de şase”, declarat, duminică, prefectul Capitalei, Alin Stoica.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: