Redactia.ro
Home » Homepage » S-au prelungit restricțiile în Capitală! Ce spune prefectul Bucureștiului despre introducerea carantinei

S-au prelungit restricțiile în Capitală! Ce spune prefectul Bucureștiului despre introducerea carantinei

Restricțiile existente în Capitală se vor prelungi, începând de luni, ora 00:00. Decizia a fost luată, duminică, de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU). Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a declarat că școlile se vor închide, dacă incidența va depăși 6 la mia de locuitori, dar și dacă se va introduce carantina.

S-au prelungit restricțiile în Capitală

Situația cazurilor de coronavirus din Capitală nu este una tocmai bună, deoarece se apropie de 5 la mia de locuitori. În acest context, Comitetul Municipal pentru Situaţii de urgenţă s-a reunit, duminică, și a stabilit prelungirea restricțiilor în vigoare. Alin Stoica, prefectul Bucureștiului dă asigurări că nu se va introduce carantina, însă dacă rata de infectare va depăși 6 la mia de locuitori, atunci se vor închide școlile, potrivit Ziare.com

Pe lângă prelungirea restricțiilor, pentru o perioadă de 14 zile, se vor intensifica și controalele, a mai precizat Alin Stoica, după ședință.

 ”Vor fi prelungite cu 14 zile, dacă nu intervin alte lucruri care să ne oblige să luăm alte măsuri. După cum știți, rata de infectare este în creștere. Astăzi am fost anunțați de DSP că am ajuns la 5,3, asta înseamnă că este foarte important ca populația să respecte măsurile şi cel mai bine este să o respecte de bunăvoie. În primul rând sunt măsurile sanitare, purtarea măștii, igiena. Să încercăm pe cât posibil să ne organizăm viața în așa fel încât să nu punem pe alţii în pericol. Având în vedere faptul că rata a crescut destul de mult, cu o jumătate de punct procentual, de ieri până astăzi, mâine voi avea o întâlnire cu INSP pentru a vedea ce părere au dumnealor și ce măsuri suplimentare ar putea să fie adoptate în cazul în care ajungem în scurt timp la incidența de şase”, declarat, duminică, prefectul Capitalei, Alin Stoica, făcând referire la cele 14 localităţi carantinate din Ilfov.

De asemenea, Alin Stoica a spus, înainte de ședință, că se vor închide școlile din Capitală, dacă se va trece de incidența cazurilor de 6 la mia de locuitori. Reamintim că autoritățile au decis continuarea cursurilor cu prezență fizică, deși s-a introdus scenariul roșu, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori.

„Prima măsură pe ordinul comun al ministerului Educaţiei şi Sănătăţii este că nu se vor mai face cursuri cu copiii, dar, cum am văzut şi în alte localităţi, în momentul în care se trece de, regula este că autorităţile sanitare propun măsura carantinării”, a mai declarat prefectul.

Ce spune prefectul Bucureștiului despre introducerea carantinei

Întrebat și despre posibilitatea introducerii carantinei în Capitală, prefectul a răspuns: ”Ministerul Sanatatii nu e direct în Comitet, ci DSP, iar DSP Bucureşti a propus menținerea măsurilor actuale”. De asemenea, Alin Stoica a exclus și varianta carantinării pe sectoare, în București, deoarece „nu este o masura eficientă, nu poti sa carntinezi pe bucatele Capitală. Este imposibil nu cred ca se poate”.