Redactia.ro
Home » Știri » Oficial! Ce scenarii au fost propuse de Ministerul Sănătății pentru reînceperea școlilor

Oficial! Ce scenarii au fost propuse de Ministerul Sănătății pentru reînceperea școlilor

Redeschidea scolilor

Ministerul Sănătății a propus câteva scenarii pentru reînceperea anului școlar, din toamnă.

Edupedu.ro a publicat patru scenarii diferite referitoare la revenirea copiilor în condiții normale pe băncile școlii.

Oficial! Ce scenarii au fost propuse de Ministerul Sănătății pentru reînceperea școlilor

Edupedu.ro a publicat recent scenariile propuse de Ministerul Sănătății referitoare la reîntoarcerea copiilor pe băncile școlii.

Așadar primul scenariu propus de Ministerul Sănătății este revenirea 100% la școală, dar cu asigurarea unei distanțe fizice între copii de minimum 1 metru. De remarcat este faptul că față de primul scenariu avansat de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți și preluat în comunicarea publică de ministrul educației.

Regulile spun că revenirea elevilor la școală se face cu menținerea distanței de 1 metru între elevi.

Scenariul numărul 2 propus de Ministerul Sănătății, este compus din două sub-scenarii.

Prima variantă propune revenirea la școală a copiilor de grădiniță și din clasele pregătitoare, clasa a IV-a. Copiii din clasele V-VIII și IX-XII, Ministerul Sănătății prevede în primul scenariu hibrid revenirea parțială în clasă.

Mai exact, ar trebui să fie prezenți la școală doar jumătate dintr-o clasă și să facă rotație cu cei de acasă la 1 sau 2 săptămâni.

Varianta 2 reprezintă scenariul hibrid negativ, care prevede ca cei din clasele pregătitoare, clasa a IV-a nu ar mai fi exceptați de la revenirea pe ture și prin rotație la școală.

Scenariul nr.3 propus de Ministerul Sănătății propune ca școala să se desfățoare 100% online, pentru toți elevii, indiferent dacă e vorba de grădinițe, școli, gimnaziu sau liceu.

Școlile pot decide să facă scenarii diferite la fiecare ciclu de învățământ

Mai mulți specialiști din educație au criticat dur închiderea școlilor din cauza pandemiei de coronavirus, fără a ține cont de numărul mare de copii care locuiesc la sate sau orașe.

Aceștia au prevăzut un act pe care l-au trimis Ministerului Educației. Acesta cuprinde ca fiecare școală și grădiniță trebuie să facă o analiză locală a riscurilor.

Așadar, acesta este documentul de bază pentru decizia de a redeschide total sau parțial cursurile la toamnă. De asemenea, școlile pot decide să adopte scenarii diferite la fiecare ciclu de învățământ.

În cele din urmă, decizia finală este luată de Inspectoratele Școlare Județene, Direcțiile de Sănătate Publică și conducerea fiecărei școli în parte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: