Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Apărării Naționale a făcut anunțul: 10.000 de trupe NATO

Ministrul Apărării Naționale a făcut anunțul: 10.000 de trupe NATO

Ministrul Apărării Naționale a făcut anunțul

Ministrul Apărării Naționale a făcut anunțul. Vasile Dîncu a declarat că cel puțin două brigăzi ale trupelor NATO ar trebui să existe pe teritoriul României. Astfel, 10.000 de trupe NATO ar putea ajunge în foarte scurt timp să apere frontiera țării.

Ministrul Apărării Naționale a făcut anunțul: 10.000 de trupe NATO

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a anunțat că 10.000 de NATO ar putea ajunge în foarte scurt timp să apere frontiera României. Ministrul a declarat că cel puțin două brigăzi ale trupelor NATO ar trebui să existe pe teritoriul României. „Ne interesează o prezență robustă pe frontul și flancul estic a trupelor NATO. Prezență robustă, înaintată și dacă se poate, noi milităm pentru existența a minimum două brigăzi pe teritoriul României.

Suntem în proceduri pentru a aduce unele unități de apărare în zona antiaeriană, în zona dronelor, în zona marină.Toate analizele noastre arată cu acesta nu este un război care se va termina prea curând, va fi probabil de durată. Sperăm însă să poată fi localizat la o anumită zonă, așa cum se pare că se întâmplă. Să sperăm că se va putea trece totuși la faza de negocieri foarte repede și de oprire a focului”, a precizat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu va participa la Summitul NATO de la Madrid

Vasile Dîncu, dar și generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, merg pe 29 și 30 iunie la Madrid, unde urmează să aibă loc unul dintre cele mai importante Summit-uri din istoria NATO, dar și cea mai importantp reuniune pentru securitate globală de la începerea războiului din Ucraina.

Summitul NATO de la Madrid va fi unul dintre cele mai importante țări din istoria Alianței Nord Atlantice. Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit importanța acestui Summit NATO, la care va participa delegația condusă de Klaus Iohannis. Ministrupă apărării este de părere că la această reuniune sunt așteptate decizii fundamentale pentru profil și postura Alianței la nivel regional. „Azi începe cea mai importantă reuniune pentru securitate globală de la începerea războiului din Ucraina: Summit-ul NATO de la Madrid.Alături de șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, voi fi prezent, în aceste zile, la Madrid, în delegația României condusă de preşedintele Klaus Iohannis”, a scris ministrul Apărării, marți, pe pagina sa de Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: