Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Educației, despre învățământul online: “Un dezastru! Trimit teme pe Whatsapp și consideră că au predat online”

Ministrul Educației, despre învățământul online: “Un dezastru! Trimit teme pe Whatsapp și consideră că au predat online”

Cu tot mai multe școli închise în urma creșterii cazurilor de Covid chiar și în rândul elevilor, în plin val 4, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se declară din nou împotriva ideii de învăţământ online.

Sorin Cîmpeanu a declarat că, în prezent, 459.000 de elevi fac deja cursurile online, fiind vorba de 15% din totalul elevilor şi preşcolarilor la nivel naţional, iar 4% din şcoli au cerut trecerea la cursuri la distanță.

Însă datele privind infectările indică faptul că, în ultima săptămână, rata de îmbolnăvire în rândul elevilor şi al cadrelor didactice a scăzut faţă de săptămânile anterioare.

Ministrul Educației, despre învățământul online: “Un dezastru!”

„Cu siguranţă există infectări în şcoală, în rândul elevilor şi în rândul profesorilor. La fel de sigur este că media infectărilor în şcoală este mult sub media naţională a infectărilor. În această săptămână avem o creştere de 23% infectări în rândul elevilor şi o creştere tot de 23% infectări în rândul angajaţilor.

În săptămânile din urmă am avut dublări şi chiar triplări. La finalul lui septembrie, am sărit de la o săptămână la alta, de la 3.400 de infectări, la 8.400. Din fericire, viteza de creştere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână”, a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la Digi 24.

Potrivit datelor oficiale, în acest moment, sunt 16.316 elevi infectați; 347 de școli în online – 4% din numărul total, dintre care 110 sunt în București.
Totodată, în 85 de școli, s-a luat decizia trecerii la cursurile la distanță din cauză că mai mult de jumătate din clase au trecut în online din cauza cazurilor de Covid, mai exact fiind vorba de 459.000 de elevi în online – 15% din totalul elevilor şi preşcolarilor.

Întrebat dacă nu susţine învăţământul online, ministrul a dat un răspuns cât se poate de clar: „Evident că nu”.

„Învățământul online e un dezastru. Sunt unii profesori care trimit teme pe WhatsApp și consideră că au predat online”, a continuat ministrul.
În ceea ce privește testele de salivă, așteptate în școli, Sorin Cîmpeanu speră ca la finalul acestei luni să ajungă la instituțiile de învățământ.

Ministrul Educației, mesaj pentru părinți

În același timp, Ministrul Educației a ținut să fie la fel de tranșant și cu părinții, cărora le-a transmis un mesaj.

“Îmi place să cred că în acele şcoli în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că, dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri sau acţiuni culturale sau parcuri”, a mai adăugat Ministrul Educației.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: