Redactia.ro
Home » Home » Ministrul Educației propune modificări pentru structura anului școlar 2022-2023: vacanța de vară se va scurta cu o săptămână

Ministrul Educației propune modificări pentru structura anului școlar 2022-2023: vacanța de vară se va scurta cu o săptămână

Sorin Cîmpeanu va propune noi schimbări în ceea ce privește structura anului școlar 2022-2023. Mai exact, este vorba de vacanța de vară, care ar urma să se scurteze cu o săptămână. 

Ministrul Educației propune modificări pentru structura anului școlar 2022-2023: vacanța de vară se va scurta cu o săptămână

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu pregătește o nouă serie de schimbări pentru anul școlar 2022-2023. Va propune ca vacanța de vară să fie mai scurtă cu o săptămână, ceea ce înseamnă că elevii se vor întoarce în băncile școlii pe data de 5 septembrie. De asemenea, se dorește implementarea unei vacanțe suplimentare în luna octombrie, care ar dura o săptămână.

Propunerea este menită să aducă România în rândul celorlalte state europene, unde anul școlar are o durată mult mai mare.

 “Avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar, motiv pentru care am făcut deja propunerea de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și a încheia pe 16 iunie. În acest fel, ne apropiem de media europeană, nu mai suntem pe ultimele locuri la numărul de zile de școală”, a anunțat ministrul Educației, la TVR.

Ce se întâmplă cu vacanța de iarnă a elevilor

Vacanța de iarnă a elevilor este stabilită între 22 decembrie și 8 ianuarie, fiind cu o săptămână mai puțin decât în anii precedenți. Ministrul Educației intenționează să mai adauge o vacanță de o săptămână în luna februarie, dar această situație urmează să fie analizată în ședințele viitoare.

„Analizăm această variantă, chiar dacă liniile directoare pentru calendarul următorului an școlar au fost deja anunțate.[…] Avem o fragmentare mai puțin normală de o perioadă care este bine definită – aceea a sărbătorilor de iarnă, care trebuie să fie o vacanță clară pentru elevi și anul 2022-2023 vom propune ca această vacanță să fie în perioada 22 decembrie – 8 ianuarie, deci cu o durată suficient de mare. Și avem o a doua perioadă a sărbătorilor pascale: pentru anul 2022-2023 vom propune perioada 7-18 aprilie. Deci avem deja 2 vacanțe mari care împart în 3 secțiuni anul școlar. Pe de altă parte, interesul elevilor e acela de a învăța. Avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar, motiv pentru care am făcut deja propunerea de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și a încheia pe 16 iunie. În acest fel, ne apropiem de media europeană, nu mai suntem pe ultimele locuri”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Prelungirea vacanței de iarnă a elevilor a fost solicitată de Asociația Transportatorilor pe Cablu din România prin intermediul unei petiții realizată la începutul acestei săptămâni.

„Solicităm Ministerului Educației și Cercetării ca în programa școlară 2022-2023 să reintroducă o vacanță de 2 săptămâni, împărțită pe regiuni, în perioada 1 februarie – 15 martie”, se anunță în petiția celor 60 de resorturi de ski și snowboard.

Pentru anul școlar 2021-2022 nu există modificări, iar prelungirea lui a fost deja exclusă. Având în vederi că au fost prezenți fizic în majoritatea anului, evaluările și încheierea situației școlare nu va înregistra întârzieri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: