Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Mediului își dorește reducerea poluării. Ce s-ar putea întâmpla cu mașinile mai vechi de 15 ani

Ministrul Mediului își dorește reducerea poluării. Ce s-ar putea întâmpla cu mașinile mai vechi de 15 ani

Ministrul Mediului își dorește reducerea poluării

Ministrul Mediului își dorește reducerea poluării. Tanczos Barna a transmis că va exista o propunere în care se va cere descurajarea înmatriculării mașinilor mai vechi de 15 ani pentru a se evita poluarea. Ce spune ministrul Transporturilor și ce taxă se va plăti?

Ministrul Mediului își dorește reducerea poluării. Ce s-ar putea întâmpla cu mașinile mai vechi de 15 ani

Ministrul Mediului își dorește reducerea poluării. Tanczos Barna, ministrul Mediului a anunțat că Ministerul Transporturilor se ocupă de o propunere în care să se descurajeze înmatricularea mașinilor mai vechi de 15 ani. Conform acestuia, se dorește această propunere pentru a reduce poluarea.

De asemenea, ministrul mediului a declarat că nu va fi vorba despre nicio taxă și că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă va fi cel care va pune la punct proiectul. „În momentul de faţă există această intenţie venită din partea Ministerului Transporturilor, în ideea de a transforma circulaţia pe drumurile publice şi pe noile tronsoane de autostrăzi într-un transport mai puţin poluant. Se discută despre maşinile mai vechi de 15 ani, este o primă analiză, o primă discuţie tot la Ministerul Transporturilor, aşteptăm să vină dl Drulă cu aceste reforme. Este o propunere de descurajare a înmatriculării maşinilor mai vechi de 15 ani, este stadiul la care am văzut eu reforma, nu am mai multe detalii”, a afirmat ministrul Mediului, marţi seară.

Barna a menționat că Guvernul nu intenționează să introducă nicio taxă așa cum obișnuiau să implementeze. „Ştiu că în reforma pe transporturi s-a propus inclusiv acest lucru către Comisie, s-a discutat şi în şedinţele pe care le-au avut cu Comisia (Europeană – n.r.) pe reforma pe transporturi”, a afirmat ministrul Tanczos Barna. Ministrul a mai explicat că va exista pentru prima dată în România o relație directă între o taxă plătită și poluarea cauzată de acel mijloc de transport, menționând faptul că va fi vorba despre taxă de poluare, dar o măsura care va avea „un impact şi asupra reducerii poluării”.

Parcul auto din România, un adevărat cimiti al rablelor

Românii înmatriculează la fiecare mașină nouă, cinci mașini vechi, iar parcul auto din țară este un adevărat cimitir rablelor. Asociația Constructorilor de Automobile din România a subliniat faptul că românii preferă să aducă din alte țări mașini vechi. În 2020, în România au fost înmatriculate 405.045 maşini second-hand, iar numărul mașinilor noi înmatriculate anul trecut este cu mult mai scăzut, 161.562. Acest lucru s-a menținut și în primele patru luni din 2021. Din luna ianuarie până în aprilie, au fost înmatriculate 135.000 de mașini la mâna a doua. Numărul este cinci ori mai mare decât cel al mașinilor noi înmatriculate. „În acest ritm, fără măsuri complementare programelor Rabla, nu vom asista la o înnoire a parcului auto naţional, ci la o îmbătrânire din ce în ce mai accentuată a acestuia. Statistic vorbind, avem unul din cele mai vechi parcuri auto din Europa, cu o medie de peste 16,5 ani. Iar dacă luăm în considerare faptul că peste 70% dintre vehiculele second-hand importate au o vechime mai mare de 12 ani nu face decât să contribuie la această îmbătrânire a parcului auto,“ a explicat Adrian Sandu, secretarul general ACAROM

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: