Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Muncii a anunțat recalcularea pensiilor. Ce se va întâmpla cu acestea în plină epidemie de coronavirus

Ministrul Muncii a anunțat recalcularea pensiilor. Ce se va întâmpla cu acestea în plină epidemie de coronavirus

Ministrul MUNCII anunt

Violeta Alexandru a precizat că pensiile vor fi recalculate în perioadă epidemiei de coronavirus. Ministrul Muncii a declarat că plata pensiilor va avea loc indiferent de situație.

Va continua recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a precizat că recalcularea pensiilor românilor va continua indiferent de situația de criză creată de noul virus coronavirus.

De asemenea, ministrul a anunțat că nu va exista nicio problemă în ceea ce privește plata pensiilor.

Nu am niciun element care să inducă îngrijorare în rândul populaţiei cu privire la plata pensiilor. Sunt bani prevăzuţi în buget pentru plata pensiilor. Urmărim cu stricteţe ca ele să fie livrate în calendarul cunoscut, atât pentru plata în numerar, cât şi pentru plata prin card. La fel şi pentru salarii”, a spus Violeta Alexandru.

Ce se va întâmpla cu pensiile cetățenilor români?

Ministrul Muncii a declarat că s-au luat niște măsuri cu privire la limitarea contactului direct cu pensionarii, pentru protecția lucrătorilor și pentru cei care primesc pensiile.

Mai mult, aceasta a transmis că în urma acestor măsuri, angajatorii se află la birouri pentru a procesarea documentelor depuse de pensionarii.

Am cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să urmărească cu stricteţe.
Există acolo un preşedinte care are ca sarcină să se asigure că nu există întârzieri. Ca atare, neavând aceste informaţii, îmi place să cred că fiecare este la locul lui de muncă şi înţelege că noi, cei cu funcţii publice, trebuie să-i servim pe cei pentru care lucrăm cu aceeaşi seriozitate„,a mai declarat ministrul Muncii.

Prevederi privind șomajul tehnic

Violeta Alexandru a anunțat că a propus echipei Guvernamentale completarea Ordonanței 30/2020, privind actul normativ care se referea la șomajul tehnic, după ce primit mai multe mesaje din firmelor și companiilor.

De asemenea, a declarat că a simplificat procedura de acces la fondurile de șomaj, iar firmele și companiile închise trebuie să întreprindă o cerere însoțită de o declarație simplă care să cuprindă lista cu angajați pentru care s-a dispus măsura întreruperii temporare a activității.

Astfel, documentele se pot depune la Agențiile Județene pentru ocuparea Forței de Muncă, pentru a beneficia de fondurile alocate de GUvern pentru costurile de șomaj.

Declarații de presă susținute de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ionel Dancă #VioletaAlexandru #IonelDanca #PalatulVictoria

Declarații de presă susținute de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ionel Dancă#VioletaAlexandru #IonelDanca #PalatulVictoria

Publicată de Violeta Alexandru pe Vineri, 27 martie 2020

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: