Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Muncii, anunț important! Ce trebuie să facă firmele cu peste 50 de angajați

Ministrul Muncii, anunț important! Ce trebuie să facă firmele cu peste 50 de angajați

Ministrul Muncii, anunț important!

Violeta Alexandru, ministrul muncii a vorbit vineri seara despre firmele cu peste 50 de angajați și ce ar trebui să facă reprezentații pentru a-și organiza programul în ture. Astfel, o parte dintre angajați vor trebui să lucreze de acasă, în timp ce alții vor trebui să vină la birou.

Ministrul Muncii, anunț important! Ce trebuie să facă firmele cu peste 50 de angajați

Ministrul Muncii a declarat vineri că firmele cu peste 50 de angajați trebuie să-și organizeze programul astfel încât, o parte dintre angajați să lucreze de la birou, în timp ce alții vor lucra de acasă.

Conform deciziilor luate, angajatorul trebuie să organizeze echipa de lucru, în măsura în care are peste 50 de angajaţi, de aşa manieră încât să-i grupeze şi să intre, respectiv să plece de la serviciu cu un decalaj de o oră între aceste grupe care se deplasează acasă, respectiv vin şi să evite aglomerarea în incinta spaţiului de lucru. Cer Inspecţiei Muncii să verifice aceste lucruri, o spun direct, sunt foarte atentă la activitatea Inspecţiei Muncii”, a spus Violeta Alexandru.

Cum vor fi verificate acesta?

Conform ministrului muncii, firmele vor fi verificate prin controale pe teren, îndemnându-i pe cei de la Inspecția Muncii să intervină. “În această perioadă, mai mult ca oricând, Inspecţia Muncii trebuie să fie şi ea la dispoziţia şi aproape de angajatori acolo unde se justifică să fie fermă, unde este cazul să ofere explicaţii şi să sprijine angajatorul. Cer Inspecţiei Muncii să facă acest lucru, trebuie să iasă pe teren, a mai spus aceasta.

De asemenea, Violeta Alexandru a menționat că nu va fi posibilă verificarea programului, decât dacă se merge pe teren. Președintele Iohannis a anunțat joi noile restricții care prevede ca școlile să fie închise, ia magazinele să fie închise după ora 21.00. Toate măsurile vor intra în vigoare începând de luni, 9 noiembrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: