Redactia.ro
Home » Homepage » Ministrul Muncii, anunț important despre pensii și alocații. Ce se întâmplă după 1 Ianuarie: “Exclus să majorăm… ”

Ministrul Muncii, anunț important despre pensii și alocații. Ce se întâmplă după 1 Ianuarie: “Exclus să majorăm… ”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări că majorările pensiilor şi alocaţiilor au fost aprobate. Este oficial, vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. Însă când vor ajunge banii în plus, de fapt. Un anunț în acest sens a făcut și premierul Nicolae Ciucă, înainte de ședința de guvern de astăzi.

„Avem doua proiecte de OUG, unul pentru majorarea alocatiilor, unul pentru majorarea pensiilor. Am terminat astazi (n.r. si ultimul proiect din pachetul social, inclusiv acel sprijin din ianuarie pentru cei cu pensii mici.

Acea suma se ia o singura data. Daca puneam 1.500 pragul, tot era cineva care nu lua. Pensia medie este de 1.600 de lei, aceasta a fost logica, sa se acorde tuturor celor care sunt sub pensia medie. Toti am spus in perioada asta ca trebuie sa-i aparam pe cei mai saraci.”

Ministrul Muncii, anunț important despre pensii și alocații. Ce se întâmplă după 1 Ianuarie

De la 1 ianuarie creste punctul de pensie si alocatiile. Atentie, alocatiile din ianuarie se platesc in februarie. Pentru pachetul social trebuie aprobate mai multe acte normative. Doua sunt deja aprobate, unul se discuta maine.

Alocatii copii, 0-2 ani: 600 de lei, de la 486.
Alocatii copii 2-18 ani: 243 de lei.
Alocatii copii 2-18 ani, cu dizabilitati: 600 de lei.

Acestea sunt in prima OUG, semnata acum cateva zile cu doamna ministru Firea, are toate avizele. Tot aici intra si a 13-a indemnizatie pentru persoanele cu dizabilitati. A doua OUG, pensiile.

Ministrul Muncii, despre creșterea punctului de pensie

Ministrul Muncii, Mihai Budăi, anunţă creşterea punctului de pensie cu 10%.

„Pensia minima: 1000 de lei, de la 800 de lei. Deja, odata ce se aproba maine in sedinta de guvern, aceasta masura poate sa inceapa sa fie implementata, tiparire de cupoane etc. Avem majorarea punctului de pensie de la 1.442 la 1.586 de lei, 10%, negociat si obtinut in pachetul social. Acestea sunt cuprinse in a doua OUG.”, anunță oficialul.

„Este frumos si elegant din partea mea sa multumesc partenerilor de coalitie ca au inteles ca suntem intr-o situatie grea si au acceptat acest pachet social.
Avem apoi acel ajutor pentru pensiile mai mici sau egale cu 1.600 de lei, carora li se acorda diferenta pana la 2.200 de lei. Aici se incadreaza 2,5 milioane de oameni. Este sprijinul pentru facturile pe timp de iarna.”, a mai adăugat Budăi.

Ministrul Muncii, despre majorarea vârstei de pensionare: „Este exclus…”

Ministrul Muncii exclude majorarea vârstei de pensionare

„Este exclusa majorarea varstei de pensionare. In PNRR nu scrie asta, ci incurajarea vietii profesionale active. Deci PSD se opune majorarii varstei de pensionare. Vorbim de datele Eurostat, care spun ca speranta de viata in Romania pentru barbati este de 70 de ani si 6 luni. Mai mult, speranta de viata sanatoasa este de 59 de ani, deci noi deja muncim peste. Deci punem carul inaintea boilor.

Haide sa crestem speranta de viata, sa reformam sistemul medical, lucruri care contribuie la cresterea sperantei de viata, apoi putem discuta si despre prelungirea vietii active. PSD s-a mai opus o data, pe vremea ministrului Olguta Vasilescu, cand Guvernul Romaniei a trimis o scrisoare la Comisia Europeana.

Contributia la pilonul 2 nu creste anul urmator. Este asumata in PNRR o crestere, dar pana in 2024.”, a mai explicat Ministrul Muncii.

„Nu vreau sa dau sperante pe care nu pot sa le indeplinesc cu privire la cresterea pensiilor mai mult in 2022. Sa vedem si datele economice si daca va fi loc… Sunt ponderat, pentru ca, desi sunt in sistem, eu cunosc si viata pensionarilor, am fost prin tara si m-am intalnit cu multi, si stiu cat de mult se bucura pentru acest pachet social.

„Nu vreau sa dau sperante pe care sa nu le pot indeplini. Am spus clar, sa nu isi inchipuie nimeni ca i-am imbogatit pe bunicii nostri cu aceasta majorare.”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, la România TV.

Anunțul oficial al premierului Ciucă

Punctul de pensie crește cu 10% la începutul anului viitor și se măreresc alocațiile pentru copii, măsuri care intră în vigoare în prima zi a anului viitor, a anunțat azi, 15 decembrie, premierul Ciucă, înaintea ședinței de Guvern în care se vor adoptat aceste hotărâri.

„Stabilim majorarea punctului pensiei cu 10% de la 1 ianuarie anul viitor, la 1.586 de lei. Decidem, de asemenea, creșterea indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1.000 de lei, începând cu anul 2022”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, miercuri.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat și creșterea alocațiilor pentru copii.

„Majorăm alocaţia de stat pentru copii, acordarea unei indemnizaţii suplimentare, pentru persoanele cu dizabilităţi, resepctiv a 13-a indemnizaţie. Mai exact, alocaţia de stat pentru copii creşte la 600 de lei pentru copiii până la 2 ani, sau până la 3 ani pentru copiii cu dizabilităţi. De asemenea, alocaţia de stat creşte la 243 lei pentru copiii cu vârstă între 2 şi 18 ani, dar şi după 18 ani, pentru tinerii care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: