Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Muncii, informații de ultim moment: „Rog angajatorii să nu dea oamenii afară”

Ministrul Muncii, informații de ultim moment: „Rog angajatorii să nu dea oamenii afară”

Violeta Alexandru, ministrul muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a susținut astăzi o declarație de presă online cu privire la modul cererile depuse de angajtori pentru țomajul tehnic. România are în momentul de față 3.183 de cazuri de infectare cu coronavirus. 

Violeta Alexandru, declarație de presă online

După declarațiile de presă oferite astăzi de ministrul Sănătății și de Președintel României, ministrul Muncii, Violeta Alexandru a ținut o declarație de presă online unde a vorbit despre modul în care a decurs până astăzi, depunerea cererilor de către angajatori pentru obținerea șomajului tehnic.

Declarația ministrului a fost publicată online pe pagina oficială de Facebook.

Președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea forței de muncă a precizat că s-au înregistrat peste 22.000 de cereri de șomaj tehnic. Din acestea, aproape 50% dintre cereri sunt pentru persoanele fizice autorizate.

Potrivit acestuia, cele mai multe cereri pentru șomaj tehnic au fost depuse la București.

În primele zile de depunere s-au înregistrat peste 22.000 de cereri. Din acest total, aproape 50% dintre ele se referă la persoane fizice autorizate. Cele mai multe cereri s-au depus în București. Trebuie să vă spun că avem o comunicare constantă. Ieri am avut o videconferință cu directorii agențiilor județene. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor noștri care duc la bun sfârșit această provocare. (…) Facem toate demersurile ca plățile ă fie făcute cât mai repede, poate chiar înainte de Sărbători.”, a declarat președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea forței de muncă.

Ministrul Muncii face apel la angajatori

Totodată, Violeta Alexandru le transmite angajatorilor din România să nu își concedieze angajații în această situație critică cu care țara noastră se confruntă.

Ministrul îi sfătuiește pe angajatori să apeleze la șomaj tehnic, pentru a reporni economia după trecerea crizei de sănătate.

Avem o estimare de un milion de persoane care ar putea fi beneficiari ai ajutorului nostru, al șomajului tehnic. Dacă angajatorii sunt inima economiei, din punctul meu de vedere angajații sunt oxigenul economiei.

Nu ne dorim să ajungem în situația în care angajatorii dau oamenii afară, de aceea vom veni cu tot sprijinul nostru”, a spus Violeta Alexandru.

Vineri, 3 aprilie, România are 3.183 de cazuri de coronavirus, 450 noi cazuri au fost declarate astăzi.

Numărul deceselor din cauza coronaviruslui a ajuns la 118, după ce a fost declarat primul cadru medical decedat din cauza COVID-19.

Declarații de presă ale ministrului Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru

Declarații de presă ale ministrului Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

Publicată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale pe Vineri, 3 aprilie 2020

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: