Redactia.ro
Home » Știri » Principalele greşeli care se fac atunci când se depun cererile pentru șomaj tehnic

Principalele greşeli care se fac atunci când se depun cererile pentru șomaj tehnic

șomaj tehnic

Angajatorii care vor să obțină indemnizație de șomaj tehnic pentru salariați pot depune cererile la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială.

În prima zi de depunere s-au înregistrat 70 .000 de solicitări, transmite preşedintele ANOFM. Victor Picu atrage însă atenţia asupra principalelor greşeli pe care le fac angajatorii în momentul în care depun cererile pentru şomajul tehnic.

„Angajatorii trebuie să urmărească foarte bine lista pe care o depun. După prima zi sunt câteva greșeli, din neatenție sau din lipsa cunoașterii ordonanței. Sumele pe care le cer beneficiarii sunt acelea care se calculează de la data suspendării contractului pe toată perioada stării de urgență. Se oferă 75% din salariul mediu brut al angajatului, dar calculul se face de la data suspendării contractului notificat în REVISAL. Pentru salariații cu salarii mai mici decât salariul mediu național, calculul se face raportat la 75% din salariul pe care l-a avut salariatul, se trece în listă salariul și indemnizația se cere la 75% din acest salariu”, a precizat Victor Picu, preşedintele ANOFM, potrivit digi24.

Banii pentru șomaj tehnic sunt impozabili

Autoritățile au comunicat marți, 31 martie, că sumele promise de Guvern sunt impozabile. Potrivit Ordonanței publicată în Monitorul Oficial, pentru fiecare indemnizație statul va lua înapoi 42%, drept contribuții și impozit.

Așadar, suma maximă va fi de 2.380 lei, indiferent cât de mare e salariul titularului. Recomandarea este ca depunerea cererilor să nu se facă la ghișeu, ci pe site-urile și pe adresele de email ale instituțiilor, online.

Datele arată că peste 500.000 de angajați din România au intrat deja în șomaj tehnic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: