Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunț despre Certificatul Covid. Când este obligatoriu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunț despre Certificatul Covid. Când este obligatoriu

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a făcut anunțul așteptat de toți românii. În ce condiții este obligatoriu certificatul COVID.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a vorbit miercuri seara despre proiectul de lege la care se lucrează pentru găsirea unei soluții pentru situații de criză epidemiologică, atunci când numărul de cazuri crește.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunț despre Certificatul Covid. Când este obligatoriu

„Principiul de introducere a acestui certificat este următorul: e un certificat temporar care este introdus după o perioadă de 3 săptămâni de creștere consecutivă, un indice de 1,5, adică de 1,5 ori. De ce acest indice? Pentru că, în vară, începând cu data de 5 iulie, am avut o astfel de creștere care a continuat timp de 16 săptămâni.

Practic, probabil că un astfel de document trebuia să fie introdus la începutul lunii august și probabil că în relativ scurt timp am fi renunțat la el pentru că nu mai aveam situația, decesele. Din păcate, filozofia a fost atunci diferită, și în perioade de creștere s-au introdus relaxări”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

Ministrul Sănătății a spus că certificatul COVID nu va mai fi obligatoriu, „în momentul în care avem o perioadă de 3 săptămâni de descreștere, nu e condiționat de un anumit coeficient, dar trebuie să fie însoțită și de scăderea sub o anumită incidență cumulată în ultimele 14 zile. 1, această valoare a fost discutată”, a spus ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila, despre relaxările de Sărbători

„Noi am introdus un anumit tip de relaxări într-o perioadă de scădere la nivelul secțiilor şi spitalelor ATI, iar când vom avea o creștere trei săptămâni consecutive vom apela la acest document.

În momentul când avem o perioada de descreștere care nu e condiționată de un anumit coeficient, dar trebuie să fie însoțită de o anumită incidentă cumulată la 14 zile. Deci e clar că nu trebuie să aștepți să ai multe cazuri sau probleme serioase, e bine să acționezi din timp şi atunci nu ajungi într-o situaţie gravă.

Eu cred că din punct de vedere psihologic, starea asta de alertă prelungită nu a făcut bine pentru că lumea nici măcar nu avea o speranță”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, la emisiunea Subiectiv de la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: