Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îndeamnă românii să-și ia rețeta pentru pastila de iod: ”Lucrurile se tensionează în Ucraina”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îndeamnă românii să-și ia rețeta pentru pastila de iod: ”Lucrurile se tensionează în Ucraina”

GALERIE FOTO (3)

Alexandru Rafila a ținut să le ofere un sfat românilor de până în 40 de ani: să meargă cât mai repede la medicii de familie, pentru a primi prescripția pentru iodura de potasiu. Ministrul Sănătății susține că sunt 2.500 de farmacii în toată țara de unde pot fi luate pastilele de iod.

Sfatul dat de Ministrul Sănătății

Alexandru Rafila a îndemnat populaţia eligibilă, mai exact pe românii de până în 40 de ani, să ia de la medicii de familie reţetele în baza cărora medicamentul se eliberează gratuit în farmacii.

Distribuţia pastilelor de potasiu este perfect funcţională, îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta de până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara de unde îşi pot ridica în mod gratuit aceste pastile. Deci este un sistem perfect funcţional, este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să-l punem la punct”, a declarat, luni, Alexandru Rafila.

Întrebat despre cerere, Rafila a răspuns că e „mai mare, mai mică. Nu știu să vă spun, dar acum probabil că pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, e posibil ca cererea să crească”.

AIEA: ”Există risc real de dezastru nuclear”

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a calificat sâmbătă ca fiind „din ce în ce mai alarmante” informaţiile provenind de la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa. Compania ucraineană de energie atomică Energoatom a declarat, sâmbătă, că bombardamentul a „avariat grav” o staţie care conţinea azot şi oxigen şi o clădire auxiliară.„Continuă să existe riscuri de scurgere de hidrogen şi substanţe radioactive, iar riscul de incendiu este, de asemenea, mare”, potrivit aceleaşi surse.

Ucraina şi Rusia s-au învinuit reciproc pentru atacuri. Kievul spune că au fost două atacuri ruseşti, iar Rusia un foc de artilerie ucraineană. „Condamn orice violenţă comisă în sau în apropierea” centralei şi la adresa personalului acesteia, a afirmat Rafael Grossi. Orice „acţiune militară ce ameninţă securitatea şi siguranţa” centralei este „complet inacceptabilă şi trebuie evitată cu orice preţ”, a îndemnat el.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: