Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, veste uriașă pentru români: Ne pregătim pentru ridicarea restricțiilor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, veste uriașă pentru români: Ne pregătim pentru ridicarea restricțiilor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat, într-o declarație de presă, că România se pregătește pentru ridicarea restricțiilor. Însă măsurile de relaxare se vor lua cu precauție, a atras atenția oficialul de la Sănătate.

Ministrul Sănătății a explicat ce urmează să se întâmple în România în următoarea perioadă, date fiind actualele cifre ale pandemiei.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, veste uriașă pentru români

”În țările europene, în care s-a decis renunțarea la cea mai marte parte dintre restricții, au puține persoane internate în secțiile ATI. Sunt țări care au un grad de acoperire mare vaccinală. Dar lucrul care este important atunci când se ia această decizie de ridicare a restricțiilor este legat de capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienții. Și, într-adevăr, infecțiile să nu mai reprezinte un tip de patologie amenințătoare de viață și să reprezinte, dacă vreți, o infecție banală.

Cu cât gradul de vaccinare a fost mai mare, manifestările au fost mai reduse și o să vedeți la sfârșitul acestei prezentări că sunt câteva state din Uniunea Europeană care au ridicat cea mai mare parte a restricțiilor și la care, datorită acoperirii vaccinale, datorită modului în care funcționează sistemul de sănătate, s-a ajuns la o situație care permite acest lucru și ne pregătim, categoric, și noi pentru așa ceva, dar cu precauție, cât să nu producem un număr mai mare de decese sau să supraaglomerăm spitalele din România”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Rafila: ”Nu putem aplica niciun fel de măsuri de relaxare în acest moment”

Ministrul Rafila a afirmat că, din cauza numărului mare de pacienți la secțiile ATI din România, momentan, nu se pot aplica niciun fel de relaxări.

”Nu putem aplica niciun fel de măsuri de relaxare în acest moment”, a mai spus Rafila.

”De asta vă spuneam că nu putem să aplicăm niciun fel de măsuri de relaxare în acest moment, decât când acest indicator al gradului de ocupare a secțiilor de terapie intensivă începe să scadă în mod susținut. Rămâne să discutăm cu colegii de la Institutul Național de Sănătate Publică, cu alți specialiști, încât să putem să definim exact parametrii după care să putem să luăm decizii în consecință în ceea ce privește reluarea diferitelor tipuri de activități sau renunțarea la unele dintre restricți”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a mai precizat că 90% din totalul secvențierilor este dominat de tulpina Omicron.

”Personal mă așteptam la o proporție mai mare de tulpini Delta, dar doar 1 din 8 pacienți internați la Terapie Intensivă are infecție cu tulpina Delta”, a mai spus Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: