Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății anunță ordonanță de urgență pentru cazurile medii și ușoare de COVID-19. Ce se întâmplă cu asimptomaticii?

Ministrul Sănătății anunță ordonanță de urgență pentru cazurile medii și ușoare de COVID-19. Ce se întâmplă cu asimptomaticii?

Ministrul Sănătății a anunțat, joi, 15 octombrie, că pacienții cu forme ușoare și medii de COVID-19 vor putea rămâne acasă, sub monitorizarea familiei. Cazurile grave vor fi spitalizate, a declarat la Timișoara ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

De când va intra în vigoare ordonanța

 

Guvernul pregătește o ordonanță de urgență în acest sens, care va fi emisă săptămâna viitoare. „Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti” a anunțat joi, ministrul Sănătății, la Timișoara.

Ministrul Sănătășii a mai precizat că medicii de familie pot face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcția de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate, potrivit Digi24.

 

Record la ATI

 

Numărul de cazuri crește alarmant. În ultimele 24 de ore au fost 4.013 cazuri noi de COVID-19, din 29.646 de teste efectuate. 73 de români au murit din cauza coronavirusului în ultimele 24 d eore, în timp ce la ATI a fost atins un nou record de pacienți – 721.

Pe teritoriul României au fost confirmate, până astăzi, 15 octombrie, 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În urma testelor efectuate, 125.009 pacienți au fost declarați vindecați. Față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, cazuri care nu au mai fost testate pozitiv până acum.

Un nou record a fost stabilit ieri, fiind înregistrate 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV-2, în București fiind înregistrate cele mai multe – 669.

Raportat la cazurile nou confirmate, în urma retestării, 691 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 5.674 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, au decedat.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: