Redactia.ro
Home » Monden » Mircea Badea este vizat de o anchetă penală desfăşurată de Poliție

Mircea Badea este vizat de o anchetă penală desfăşurată de Poliție

GALERIE FOTO (2) Mircea Badea

Mircea Badea a fost vizat de polițiștii de la Secția 6 din București, într-o anchetă ce vizează săvârşirea infracţiunii de „instigare publică”. Realizatorul TV a ajuns în vizorul poliției pentru că ar fi îndemnat oamenii să „calce cu autoturismul” protestatarii din Piaţa Victoriei, într-o emisiune din 2018.

Emisiunea la care face referire ancheta poliției a fost difuzată pe 4 iulie 2018. S-a dispus urmărirea penală in rem pentru instigare publică și incitare la ură sau discriminare. Motivul ar fi declaraţiile realizatorului emisiunii În Gura Presei, Mircea Badea, referitoare la românii care protestau în Piaţa Victoriei.

„Prin ordonanţa din data de 21.10.2019, organele de cercetare penală, au dispus începerea urmăririi penale în rem, sub aspectul săvârşiriiinfracţiunilor „Instigare publică”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 368 alin 1 din Codul Penal, şi respectiv „Incitarea la ură sau discriminare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 369 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul Penal, constând în aceea că, în cadrul emissiunii „Sinteza Zilei”, moderată de către Gâdea Emanuel şi difuzată în data de 04.07.2018, de către postul de televiziune Antena 3, numitul Badea Mircea a avut o intervenţie prin care se declara nemulţumit că mai mulţi cetăţeni au protestat în Piaţa Victoriei, acesta îndemnând publicul emisiunii să săvârşească infracţiuni contra vieţii împotriva celor care protestează în Piaţa Victoriei, respectiv „să-i calce cu autoturismul”.

Dozarul penal vizează săvârşirea infracţiunii de „instigare publică”. Însă, realizatorul TV susține că afirmaţia a fost scoasă din context.

Mircea Badea, vizat de Poliție. Ce mesaj a transmis

„Tocmai am primit aceste acte. Iata datele:

4.07.2018 se petrece „presupusa fapta”.

21.10.2019 incepe urmarirea penala in rem, adica un an si trei luni mai tarziu, in campania electorala pentru prezidentiale.

12.03.2020 militia considera ca trebuie sa se ocupe un pic, cu atentie si ingrijorare de aceasta speta.

E ceva neclar aici? In plina pandemie, militia vrea sa investigheze ceva ce as fi spus acum doi ani :)))))

P.S. Sigur ca e o aberatie sa scoti o sintagma dintr-o propozitie dintr-o intreaga discutie si sa-i dai sensul de care esti interesat. Le multumesc „oamenilor legii” ca imi confirma milimetric tot ce am spus despre ei in ultimii 20 de ani”

, scrie Mircea Badea pe Facebook.

Mircea Badea a abordat și subiectul momentului: coronavirusul

„E un virus mult mai periculos în România decât coronavirus – Werner virusul. Ce a făcut azi Werner este wow. Miza mea personală nu există, eu nu mă aștept să mă salveze guvernul că nu cred că poate. Aștept să mă salveze Cîțu pe mine? Dacă am ajuns să ne uităm să ne salveze Orban și Cîțu înseamnă că mai bine să ne lase așa… Eu nu aștept, nu cred că ei pot să mă salveze pe mine.


Dacă ajung atât de neajutorat încât să mă uit la ei să mă salveze mai bine mor. Eu sunt împăcat, ne vedem viața viitoare și cu asta basta.

Dacă vorbim despre actualitatea politică din România …să le dau ăstora puterea stării de urgență înseamnă că suntem mai nebuni ca ei”, a spus Mircea Badea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: