Redactia.ro
Home » Monden » Mircea Dinescu, al doilea Crăciun fără soția sa. De ce a murit Mașa Dinescu

Mircea Dinescu, al doilea Crăciun fără soția sa. De ce a murit Mașa Dinescu

GALERIE FOTO (6) Mircea Dinescu, al doilea Crăciun fără soția sa.

Mircea Dinescu, al doilea Crăciun fără soția sa. Marele poet român Mircea Dinescu continuă să-și trăiască viața după moartea soției sale, Mașa Dinescu. După o lungă perioadă în care a suferit din cauza unei boli, soția jurnalistului a încetat din viață pe 29 octombrie 2019. Cei doi au trăit o dragoste cum numai în filme vezi.

Mircea Dinescu, al doilea Crăciun fără soția sa. De ce a murit Mașa Dinescu

Mircea Dinescu, al doilea Crăciun fără soția sa. Celebrul poet Mircea Dinescu a trăit o adevărată dramă în urmă cu un an, după ce soția sa, Mașa Dinescu s-a stins din viață după o luptă crâncenă cu o boală nemiloasă. Cei doi erau căsătoriți de aproape patru deceni, iar când s-au cunoscut, între cei doi a fost dragoste la prima vedere. Din păcate, Mircea Dinescu va sărbători cel de-al doilea Crăciun fără soția sa.

Mașa Dinescu a fost traducător de literatura și dramaturgie rusă, aceasta fiind cunoscută în comunitățile academice din România. Soția lui Mircea Dinescu a fost născută într-o familie de intelectuali, tatăl acesteia era profesor de literatură rusă, specializat în Dostoievski, iar mama sa a fost o autoare dee cărți despre Mihai Eminescu, Pușkin și Lermontov. „Împlinisem 30 de ani, iar ea abia termina liceul. E o diferenţă de 11 ani între noi. A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai timidă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul trecut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit“, mărturisea Mircea Dinescu despre povestea de dragoste dintre el și soția sa.

Mircea Dinescu, în vârstă de 70 de ani are doi copii cu regretata Mișa Dinescu, Irina și Andrei Dinescu. Cei doi au drumuri diferite în viață. Fiica sa, în vârstă de 36 de ani este actriță și a jucat în mai multe pelicule. „Tata este mandru de mine. La debutul meu, in filmul lui Carmazan, mi-a intins mana si m-a felicitat. Aveam 18 ani, jucasem un rol si imi castigasem primii mei bani, care depasisera clar salariul net pe economie, a declarat la un moment dat, Irina Dinescu.

Cu ce se ocupă fiul lui Mircea Dinescu

Mircea Dinescu și-a pierdut partenera de viață în urmă cu un an, înainte de sărbătorile de iarnă. Mașa Dinescu s-a stins din viață la vârsta de 58 de ai, după ce s-a luptat cu o boală gravă. Cei doi au fost un cuplu extrem de discret, preferând întotdeauna să se bucure de orice moment alături de cei dragi, fără să-și afișeze viața personală. Dacă fiica celor doi Irina este o mare actriță, Andrei, este dedicat trup și suflet muzicii și culturii țigănești. Acesta s-a înscris la Facultatea de Limbi străine, iar băiatul este convins că românii nu se trag din daci, ci dintr-o multitudine de triburi, fiind un amestec al tuturor etniilor, inclusiv țigani. În vârstă de 34 de ani, Andrei studiează vioara de 30 de ani, iar de la 15 ani a început să-i placă muzica lăutărească, studiind și mai profund etnia romă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: