Redactia.ro
Home » Știri » Mircea Lucescu nu mai antrenează Turcia. La ce echipă ar putea ajunge

Mircea Lucescu nu mai antrenează Turcia. La ce echipă ar putea ajunge

Mircea Lucescu nu mai antrenează Turcia. La ce echipă ar putea ajunge

Mircea Lucescu nu mai antrenează în Turcia. Federația turcă de fotbal și antrenorul român au reziliat de comun acord contractul pe care acesta îl avea cu naționala de fotbal a Turciei.

Lucescu (73 de ani) va fi înlocuit cu Senol Guneș, care în prezent antrenează Beșiktaș. Acesta va continua la ambele formații până la vară, apoi se va ocupa exclusiv de naționala Turciei.

Guneș a condus Turcia către cea mai mare performanță din istorie, locul 3 la Campionatul Mondial din 2002.

Mircea Lucescu a preluat în august 2017 naţionala Turciei cu care a semnat un contract pe doi ani cu opţiune de prelungire pentru încă unul, dar a avut rezultate modeste. Echipa a ratat calificarea la Cupa Mondială 2018 şi a încheiat pe ultimul loc grupa sa din Seria B a Ligii Naţiunilor.

Pe banca tehnică a Turciei, el a realizat un bilanţ de 4 victorii, 6 remize şi 7 înfrângeri, golaveraj 17-25.

Jocul selecționatei a fost intens criticat de jurnaliștii din această țară, care au și intrat în conflict cu antrenorul român.

Ce spune Mircea Lucescu după ce a părăsit selecționata Turciei

Cred că ne-am îndeplinit misiunea de a reînnoi și întineri naționala Turciei. În situația actuală și în vederea campaniei de calificare la EURO 2020, am căzut de acord să ne despărțim, pentru un viitor mai lin atât pentru Federație, cât și pentru noul antrenor.

Vreau să mulțumesc atât președintelui Federației cât și membrilor Comitetului executiv, pentru susținere și încrederea în mine și în metodele mele, dar și echipei mele, care m-a ajutat în această etapă. Turcia va avea mereu un loc special în inima mea”, a declarat Mircea Lucescu.

Presa din Turcia susține că românul ar putea să o preia pe Beșiktaș, echipă pe care a mai antrenat-o în perioada 2002-2004.

Turcia face parte din Grupa H a preliminariilor EURO 2020, alături de Franţa, Islanda, Albania, Moldova şi Andorra. Primul meci ai Turciei în această campanie de calificare va avea loc pe 22 martie, în Albania.

Citește și: Când joacă România cu Franța în semifinalele Fed Cup

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: