Redactia.ro
Home » Sport » Mircea Lucescu, prins în mijlocul atacurilor din Ucraina. Când se va întoarce în România

Mircea Lucescu, prins în mijlocul atacurilor din Ucraina. Când se va întoarce în România

Mircea Lucescu, prins în mijlocul atacurilor din Ucraina

Mircea Lucescu, prins în mijlocul atacurilor din Ucraina. Joi dimineața, Rusia a invadat Ucraina, iar cetățenii ucraineni au fugit din calea războiului. Prins între tensiunile dintre cele doă țări se află Mircea Lucescu. Antrenorul de fotbal se află în Kiev și așteaptă să găsească o cale pentru a se întoarce în România.

Mircea Lucescu, prins în mijlocul atacurilor din Ucraina. Când se va întoarce în România

În vârstă de 76 de ani, Mircea Lucescu este antrenorul echipei de fotbanl Dinamo Kiev. Joi dimineață, Vladimir Putin a atacat Ucraina, iar în aceste momente, Kiev a fost capturată de ruși. Mircea Lucescu a declarat că vrea să se întoarcă în România și speră să fie în siguranță. Soția sa Neli trebuia să ajungă vineri în Ucraina, dar totul s-a anulat. Inițial, antrenorul de fotbal a declarat că el nu vrea să fugă și să își abandoneze echipa.

„Cum să vin în România?! Păi să plec așa… Eu nu sunt laș! Nu am plecat nici când a început nebunia în Donețk, în 2014. Nu pot să fac așa ceva. Aș da un exemplu negativ pentru toată lumea, de frică, de panică, de neseriozitate. Cum să fac așa ceva?! Să sperăm că n-o să fie nimic și se vor potoli oamenii ăștia mari și fără minte. Să sperăm că o să le vină mintea la cap”.

Lucescu speră să se poată întoarce în România

Ulterior, când situația a devenit extrem de gravă, Lucescu a decis să părăsească Ucraina și să se întoarcă în România. Momentan, acest lucru este imposibil. Antrenorul român a contactat ambasada și a cerut ajutor, dar i s-a spus că aeroporturile au fost închise. Lucescu trebuie să aștepte să fie contactat pentru a primi ajutor. Tatăl lui Răzvan Lucescu a mărturisit că este posibil să se întoarcă mâine în România, dar nu știe sigur.

„Toţi jucătorii au fost sfătuiţi să rămână pe la casele lor. În lot sunt doar patru stranieri.Se fac demersuri pentru a găsi o cale ca toţi să plece cu un tren spre Polonia şi de acolo să meargă fiecare mai departe, de unde provine. Vom pleca de aici cu maşina mea, împreună şi cu basarabenii din staff, şi cu Ognjen Vukojevici, unul dintre secunzi.Dar în niciun caz azi, fiindcă e deja foarte târziu. Oraşul e sufocat de ambuteiaje, sunt cozi de câte 50 de kilometri la porţile Kievului.O să evităm Transnistria şi vom merge undeva spre Cernăuţi ca să intrăm în ţară prin Moldova. Sunt în jur de 550 de kilometri. Dar nu cred că e periculos în acea direcţie”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit playsport.ro.
Decizia în privința suspendării competiției de fotbal a fost luată după ce Ucraina a fost introdusă legea marțială, care se impune în momentul în care se afla în stare război. „În legătură cu introducerea legii marțiale în Ucraina, campionatul Ucrainei a fost suspendat”, a anunțat serviciul de presă al Ligii.

Lucescu și-a amintit că a mai traversat o perioadă mai dificilă în momentul în care separatiștii ruși au ocupat Donețk-ul, iar el a fost nevoit să evolueze cu Șahtior în exil, atât în campionat, cât și în cupele europene până s-a despărțit de echipă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: