Redactia.ro
Home » Știri » Mirela Vaida, atac dur asupra statului român:”Nu te doare sufletul?”

Mirela Vaida, atac dur asupra statului român:”Nu te doare sufletul?”

Mirela Vaida mesaj pentru stat

După ce emisiunea pe care o prezintă a fost amendată de mai multe ori, Mirela Boureanu Vaida a postat un mesaj tranșat pentru Statul român pe rețelele de socializare.

Prezentatoare trage un semnal de alarmă privind lipsa de educație sexuală în școlile din România, după ce mii de minore rămân însărcinate anual și sunt nevoite să-și abandoneze copii.

Mesajul șocant al prezentatoarei Mirela Vaida pentru statul român

Anual, un bebeluș din zece este născut de o minoră în România, iar acest fenomen este bine ascuns de statul român. În spatele cifrelor mici, se află povești dramatice în care copii nasc copii, în sărăcie, fără educați, fără școală și fără medic.

Prezentatoarea emisiunii Acces Direct, Mirela Boureanu Vaida a postat un mesaj tranșant pe rețelele de socializare despre această situație, vedeta fiind de părere că în școlile din România trebuie să existe educație sexuală, iar copii trebuie să învețe încă de mici la ce riscuri se expun.

Statule, invata sa-ti iubesti copiii!! Si, mai ales, copiii care se nasc din alti copii pentru ca, vezi tu, de vreo 20.000 de ori pe an, in fiecare an, devii “bunic” inainte de vreme!!! Da, aproape 20.000 de minore devin, anual, mamici in Romania! Unele dintre ele nu sunt la prima sarcina! Si stii de ce? Pentru ca tu nu vorbesti cu ele, pentru ca nu le informezi, pentru ca nu le educi, pentru ca mereu esti ocupat cu altele! Si uite asa, esti pe primul loc in UE la numarul de mame minore!, a scris prezentatoarea.

Vaida: „Nu te mai preface ca nu vezi realitatea!”

Vedeta a transmis un mesaj către statul român, către toate instituțiile responsabile de educația copiilor și de soarta minorelor care devin mămici.

Mirela Vaida a cerut ajutorul statului pentru a se ocupa mai mult de copiii săi, de a le asigura o educație mai bună și de
a-i proteja de toate situațiile de genul.

Stiu, toate astea se intampla din cauza lipsei de educatie, a saraciei, a lipsei unor parinti care nu stiu sa vorbeasca cu copiii lor la timp sau care nu sunt acasa de ani buni, pentru ca trebuie sa munceasca in Spania, Italia, Germania, UK, sa-si poata asigura traiul! Si, pentru toate astea, nu esti si tu responsabil? Nu te mai preface ca nu vezi realitatea! Fii partenerul nostru, nu dusman! Adapteaza-te si tine pasul cu vremurile! Eu cred ca se poate vorbi deschis in scoli, incepand cu varsta de 11-12 ani, despre toate aceste riscuri si realitati! Fara sa traumatizam copiii, fara sa ii invatam noi cum se face!, a conchis prezentatoarea.

„Să nu ne mai prefacem că n-o vedem!”

Mesajul postat de Mirela Vaida a strâns în scurt timp mii de aprecieri și sute de comentarii.

Crede-ma, copiii de azi sunt destupati la minte, au acces la internet si multi dintre ei stiu mai multe decat noi! Dar hai sa ni-i facem prieteni! Hai sa vorbim cu ei deschis, hai sa nu ne mai purtam ca un parinte care, afland ca fata lui e gravida, o bate si-o alunga de acasa, de frica sa nu-l stie tot satul!! Ca uite, de asta esti fruntas in Europa la numarul de “mame-copii” care, intre timp, au abandonat si scoala, au fost excluse social, cresc copiii singure, sau, de cele mai multe ori, ii institutionalizeaza ori ii abandoneaza! Ce se alege de ei? Daca iti doresti o generatie sanatoasa, ocupa-te! Daca vrei cresterea natalitatii, fa-o responsabil! La nivel de scoala, prin personal avizat, si de primarie locala, prin asistenti sociali sau medici, putem schimba lucrurile! Dincolo de faptul ca e Moral sau Imoral, ca e Bine sau Rau, realitatea ne-o ia inainte!! Mult! Sa nu ne mai prefacem ca n-o vedem!„, a mai spus Mirela Vaida.

View this post on Instagram

Statule, invata sa-ti iubesti copiii!! Si, mai ales, copiii care se nasc din alti copii pentru ca, vezi tu, de vreo 20.000 de ori pe an, in fiecare an, devii “bunic” inainte de vreme!!! Da, aproape 20.000 de minore devin, anual, mamici in Romania! Unele dintre ele nu sunt la prima sarcina! Si stii de ce? Pentru ca tu nu vorbesti cu ele, pentru ca nu le informezi, pentru ca nu le educi, pentru ca mereu esti ocupat cu altele! Si uite asa, esti pe primul loc in UE la numarul de mame minore! Eu, de multi ani, prezint emisiuni zilnice, in direct! Am prezentat, de cele mai multe ori, de pe 2 canapele, viata oamenilor simpli! Multi dintre ei, needucati, saraci, naivi, neinformati! Multe dintre ele, mame inainte de vreme. Stii care e paradoxul? Daca incerc sa trasmit la TV mesaje sau semnale de alarma pe aceasta tema, tu, Statule, ma amendezi! Si stii de ce? Culmea! Pe motiv ca nu protejez minorii. Dar tu cum ii protejezi? Tu cum vorbesti fetelor de 11-12 ani, multe dintre ele deja “domnisoare”, despre riscurile unui contact intim neprotejat, ale unei vieti sexuale precoce, despre responsabilitatea unui copil in viata unei adolescente de 15 ani? Stiu, toate astea se intampla din cauza lipsei de educatie, a saraciei, a lipsei unor parinti care nu stiu sa vorbeasca cu copiii lor la timp sau care nu sunt acasa de ani buni, pentru ca trebuie sa munceasca in Spania, Italia, Germania, UK, sa-si poata asigura traiul! Si, pentru toate astea, nu esti si tu responsabil? Nu te mai preface ca nu vezi realitatea! Fii partenerul nostru, nu dusman! Adapteaza-te si tine pasul cu vremurile! Eu cred ca se poate vorbi deschis in scoli, incepand cu varsta de 11-12 ani, despre toate aceste riscuri si realitati! Fara sa traumatizam copiii, fara sa ii invatam noi cum se face! Crede-ma, copiii de azi sunt destupati la minte, au acces la internet si multi dintre ei stiu mai multe decat noi! Dar hai sa ni-i facem prieteni! Hai sa vorbim cu ei deschis, hai sa nu ne mai purtam ca un parinte care, afland ca fata lui e gravida, o bate si-o alunga de acasa, de frica sa nu-l stie tot satul!! Ca uite, de asta esti fruntas in Europa la numarul de “mame-copii”! Nu te doare sufletul?

A post shared by Mirela Vaida (@mirelavaida) on

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini