Redactia.ro
Home » Știri » Miros insuportabil într-o stațiune de pe litoralul românesc. Vacanța a fost ruinată pentru turiștii care au ales să meargă aici

Miros insuportabil într-o stațiune de pe litoralul românesc. Vacanța a fost ruinată pentru turiștii care au ales să meargă aici

Miros insuportabil într-o stațiune de pe litoralul românesc. Sursă foto: Ziua de Constanta

Stațiunea de pe litoralul românesc pe care este bine s-o eviți din cauza mirosului insuportabil a distrus vacanțele multor turiști. Odată cu venirea verii, mulți români aleg să se relaxeze pe litoralul românesc datorită prețurilor accesibile și proximității față de casă. Totuși, nu toate stațiunile promit un sejur de vis, iar unele dintre ele pot chiar să ruineze o vacanță bine planificată.

Stațiunea Venus, punct de atracție neplăcut

Stațiunea de pe litoralul românesc de care vorbim este Venus. Turiștii care au ajuns aici s-au trezit cu vacanța distrusă din cauza mirosului greu de suportat cauzat de munții de alge care au invadat plajele. Fenomenele extreme din ultima perioadă au transformat litoralul românesc, iar Marea Neagră a fost afectată de formarea acestor depozite masive de alge, care plutesc pe apă și emit un miros neplăcut.

Deși algele nu sunt prezente în toate stațiunile de pe litoralul românesc, cei care își planifică vacanțele ar trebui să ia în considerare acest scenariu, mai ales dacă intenționează să viziteze stațiunea Venus.

Turiștii sunt revoltați de condițiile întâlnite la Venus. Șezlongurile sunt deja goale, iar mirosul insuportabil și cantitatea mare de alge au descurajat vizitatorii. Mulți dintre aceștia regretă că au ales această destinație și se plâng de lipsa măsurilor de curățenie.

“Nu ştiu, e din cale afară, chiar nu mă aşteptam să fie aşa, mă aşteptam să o cureţe cineva”, spune o turistă. Păcat de litoralul nostru pentru că mergem si dăm banii în altă parte în loc să stăm aici”, a completat un alt turist, conform observatornews.ro.

Algele contribuie la primenirea apei și îmbogățirea nutritivă pentru diverse specii marine

Deși situația de la Venus pare de necrezut pentru turiști, biologii afirmă că fenomenul este unul natural și aduce beneficii pentru ecosistemul Mării Negre.

”Asigură, pe de o parte, o primenire a apei şi, pe de altă parte, o îmbogăţire nutritivă pentru speciile ce urmează să trăiască de pe urma acestora. Alge, mici crustacee, surse de hrană pentru lebăda care îşi învaţă puii cu această locaţie. Ei vor creşte şi vor trebui să ştie că şi la mare e hrană bună”, spune biologul Adrian Bîlbă.

Pentru a evita o vacanță ruinată, turiștii sunt sfătuiți să se informeze înainte de a alege o destinație de pe litoralul românesc. Monitorizarea condițiilor meteorologice și a stării plajelor poate preveni experiențele neplăcute. În plus, există și alte stațiuni pe litoralul românesc care oferă condiții mai bune și care nu sunt afectate de problema algelor.

Alternativa stațiunilor fără alge

Stațiunile precum Mamaia, Neptun sau Costinești pot oferi alternative mai bune pentru o vacanță la mare fără inconveniențele întâlnite la Venus. Aceste destinații sunt cunoscute pentru plajele lor bine întreținute și pentru facilitățile oferite turiștilor.

Stațiunea Venus de pe litoralul românesc a devenit un punct de interes negativ din cauza invaziei de alge și a mirosului greu de suportat. Turiștii care au ajuns aici au fost dezamăgiți și mulți dintre ei nu intenționează să revină. Totuși, fenomenul algelor este unul natural și aduce beneficii pentru ecosistemul marin, chiar dacă acest lucru nu este de mare ajutor pentru vizitatorii care își doresc o vacanță plăcută și relaxantă.

Pentru a evita o vacanță ruinată, este esențial ca turiștii să se informeze în prealabil și să aleagă destinații care nu sunt afectate de acest fenomen. Alte stațiuni de pe litoralul românesc pot oferi condiții mai bune și pot asigura o experiență de vacanță mult mai plăcută.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: