Redactia.ro
Home » Homepage » Misterul incendiului de la „Ferma Dacilor” se adâncește. Cine a ajuns la pensiune cu o oră înainte de tragedie: „M-am culcat în Rai și m-am trezit în Iad”

Misterul incendiului de la „Ferma Dacilor” se adâncește. Cine a ajuns la pensiune cu o oră înainte de tragedie: „M-am culcat în Rai și m-am trezit în Iad”

Cornel Dinicu spune că focul a fost pus de o mână criminală.

Anchetatorii care se ocupă de cazul tragic al incendiului de la Ferma Dacilor, soldat cu opt victime, se confruntă cu o nouă ipoteză care schimbă direcția investigației. O mărturie cutremurătoare a unui supraviețuitor sugerează că focul ar fi izbucnit cel mai probabil de la un televizor aflat la mansardă, care se supraîncălzea frecvent, lăsând în umbră varianta unei posibile crime invocate de patronul pensiunii.

Cornel Dinicu spune că focul a fost pus de o mână criminală

Incendiul tragic a avut loc în preajma sărbătorilor de Crăciun, iar întregul eveniment a fost marcat de durere și tragedie. Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, a declarat că incendiul a fost rezultatul unei acțiuni criminale, respingând ideea că focul ar fi fost provocat de alte cauze.

„M-am culcat în Rai și m-am trezit în Iad. Nu sunt pericol public, am făcut demersuri să obțin autorizații, mi-au fost puse piedici din partea autorităților. Exclud varianta ca incendiul să fi izbucnit în condițiile impuse de Parchet. Adevărul trebuie să iasă la iveală, nu pentru mine, ci pentru familiile supraviețuitorilor”, a declarat, ieri patronul Fermei Dacilor.

Cu toate acestea, o mărturie cheie aduce o nouă perspectivă în anchetă. Unul dintre supraviețuitorii incendiului a afirmat în fața anchetatorilor că focul ar fi izbucnit, cel mai probabil, de la un televizor din living-ul de la mansardă, care se încingea frecvent. Acest martor a dezvăluit că angajații fermei știau de această problemă și că le-au cerut copiilor să închidă televizorul pentru a evita supraîncălzirea.

Un element deosebit de important al mărturiei este că, mai exact, cu aproximativ o oră înainte de izbucnirea incendiului, au sosit la Ferma Dacilor niște oaspeți. Aceștia au fost observați de supraviețuitori care afirmă că au venit cu o mașină și un șofer necunoscut. Mai mult, un prieten al lui Cornel Dinicu, patronul fermei, a declarat că acesta a luat o mască de gaze și a încercat să urce la etaj pentru a salva oamenii, dar nu a reușit din cauza fumului dens.

„Persoanele cazate care au ajuns la 04:30, moment în care nu se declanșase incendiul, au venit cu o mașină și un șofer pe care nu îl cunosc și nu știu ce a făcut mai departe acest șofer. Cornel Dinicu, prietenul meu, mi-a spus că a luat o mască de gaze să urce la etaj, însă nu a reușit să salveze pe nimeni din cauza fumului. Am ajuns afară, nu puteam respira, am văzut flăcări la acoperiș, deasupra restaurantului, și nu la camerele unde am fost cazați. Când am ieșit, m-am întâlnit cu Cornel Dinicu, care încerca să stingă flăcările. Toți erau speriați. Până la ajungerea pompierilor, ferma a ars aproape jumătate”, a mărturisit un supraviețuitor.

Ce a transmis avocatul lui Cornel Dinicu

Avocatul lui Cornel Dinicu susține că tratamentul aplicat clientului său nu este corect și că procurorii au omis multe aspecte importante. Cornel Dinicu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de distrugere din culpă, iar alți doi administratori ai pensiunii se află în arest la domiciliu. Decizia instanței poate fi contestată, iar ancheta continuă pentru a se stabili cu exactitate cauzele tragicei incendii.

„În condițiile în care acestui om nu i s-a respectat un drept la informare sau un drept la apărare, și în condițiile în care trăiește o dramă, Parchetul, pe lângă faptul că a plecat de la o apărare emipirică, un proces de intenție, exploatând mentalul colectiv, a omis foarte multe aspecte”, este de părere avocatul Iancu Toader.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: