Redactia.ro
Home » Știri » Modalitatea simplă de a afla vechimea în muncă în 2023. Pașii simpli pe care trebuie să îi urmezi

Modalitatea simplă de a afla vechimea în muncă în 2023. Pașii simpli pe care trebuie să îi urmezi

În era digitalizării și a tehnologiei, accesul la informații este mai facil decât oricând. În acest sens, anul 2023 aduce noutăți pentru toți cei care doresc să își cunoască vechimea în muncă sau intenționează să se pensioneze.

Aceste procese au fost semnificativ simplificate, reducându-se la un demers online și la pregătirea unui dosar cu documente necesare. Iată în continuare tot ce trebuie să știi pentru a putea afla care este vechimea ta în câmpul muncii.

Cum poți afla ce vechime în câmpul muncii ai

Prima etapă constă în crearea unui cont pe site-ul Casei Naționale de Pensii. Se completează un formular cu toate câmpurile marcate obligatorii, urmat de descărcarea și semnarea acestuia. Actul de identitate în original și copie, alături de orice alte documente justificative necesare, trebuie depuse personal la casa teritorială de pensii.

În aproximativ 30 de zile, cererea va fi procesată și aprobată. După aceea, veți primi pe e-mail datele de acces la contul dvs. de utilizator. Aici, veți putea vedea în detaliu vechimea dvs. legală în muncă.

Documentele de care ai nevoie pentru a ieși la pensie în 2023

Pentru cei care doresc să se pensioneze în 2023, există un set de documente care trebuie să fie incluse în dosarul de pensionare. În primul rând, este necesară o cerere pentru înscrierea la pensie. Mai departe, documentele care dovedesc vechimea în muncă sunt esențiale: carnetul de muncă, carnetul de muncă pentru membrii CAP și carnetul de asigurări sociale pentru agricultori, toate în original și copie.

Documente de stare civilă sunt necesare, cum ar fi BI/CI, certificatul de naștere și de căsătorie, precum și livretul militar, toate în original și copie. În plus, diploma de absolvire a învățământului universitar și o adeverință care atestă durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi sunt de asemenea necesare. Dacă ați studiat în străinătate, va fi nevoie de dovada echivalării de către statul român a cursurilor desfășurate acolo.

Pentru cei care au beneficiat de sporuri cu caracter permanent sau au lucrat în condiții deosebite și speciale, se solicită adeverințe specifice. În cazul în care solicitantul nu se prezintă personal, este necesară o procură specială pentru mandatar.

În final, pentru cei care sunt beneficiari ai Decretului-lege nr. 118/1990, republicat, sau ai Legii recunoștinței față de eroii-martiri și luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției române din Decembrie 1989, sau față de persoanele care și-au jertfit viața sau au avut de suferit în urma revoltei muncitorești anticomuniste de la Brașov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificările și completările ulterioare, sunt necesare documente de dovedire a acestor calități.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: