Redactia.ro
Home » Știri » Model. Așa trebuie să arate o cerere de demisie. FOTO

Model. Așa trebuie să arate o cerere de demisie. FOTO

Cerere demisie

Vrei să îți dai demisia pentru că ți-ai găsit un loc de muncă mai bun, sau pur și simplu jocul tău actual nu te mai satisface, dar nu știi ce trebuie să faci și cum arată de fapt o cerere de demisie. Articolul de față îți dă toate detaliile despre demisie.

Demisie 2021. Ce trebuie să conțină cererea

Înainte de toate, trebuie să știi că cererea de demisie trebuie adresată direct angajatorului, care poate fi directorul, sau o persoană din Consiliul administrativ. Cererea trebuie formulată neapărat în nume propriu și trebuie să cuprindă mai multe date personale. Printre acestea, pot fi:

nume și prenume;

adresa de domiciliu;

seria și numărul cărții de identitate/buletin;

emitentul și data emiterii;

codul numeric personal;

data din care se solicită demisia;

specificarea zilelor de preaviz (dacă este cazul).

Model cerere de demisie 2021. Ce informații trebuie să pui în ea

Demisia nu trebuie motivată de către angajat, dar în orice circumstanțe angajatorul este obligat să o respecte. Perioada de preaviz poate începe chiar din ziua în care i-a fost comunicată demisia. Perioada de preaviz este de 20 de lucrări zile lucrătoare pentru angajații care au avut funcții de execuție și 45 de zile pentru cei care au funcții de conducere într-o instituție publică sau într-o firmă.

Aici poate fi descărcat modelul de cerere de demisie.

Iată ce arată Codul Muncii despre actul de a demisiona:

(1) Prin demisie se înțelege actul unilateral de voință a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunica angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.

(2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovadă acesteia prin orice mijloace de proba.

(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părți în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile și nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariații cu funcții de execuție, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariații care ocupă funcții de conducere.

(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să își producă toate efectele.

(6) În situația în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.

(7) Contractul individual de muncă încetează la dată expirării termenului de preaviz sau la dată renunțării totale ori parțiale de către angajator la termenul respectiv.

(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: