Redactia.ro
Home » Știri » Medicii din România și-au dat demisia dintr-un spital pentru că urmau să trateze doar pacienți cu coronavirus

Medicii din România și-au dat demisia dintr-un spital pentru că urmau să trateze doar pacienți cu coronavirus

Medicii din România și-au dat demisia dintr-un spital pentru că urmau să trateze doar pacienți cu coronavirus

Medicii din România și-au dat demisia dintr-un spital pentru că urmau să trateze doar pacienți cu coronavirus. Autoritățile iau în continuare măsuri drastice pentru combaterea virusului. Doctorilor le este teamă de ce va urma din cauza lipsei de echipamente speciale și aparatură.

Autoritățile se pregătesc pentru ce este mai rău. Se așteaptă la un val foarte mare de oameni care vor veni acasă în perioada Paștelui. Angajații de la Ministerul Sănătății hotărăsc acum ce spitale sau secții vor fi dedicate exclusiv tratării persoanelor cu coronavirus.

“Avem grijă de personalul nostru, trebuie să avem grijă de pesonalul nostru, vor veni săptămâni şi mai grele, vor fi cazuri critice, dar vom trece peste această perioadă şi vom reveni întăriţi.”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

Medicii din România și-au dat demisia dintr-un spital pentru că urmau să trateze doar pacienți cu coronavirus

La Deva, Spitalul Județean a început să fie golit de bolnavi, iar noile cazuri vor ajunge la Spitalul de Urgența Petroșani și Spitalul de Urgență Hunedoare. Deși au fost demarate achiziții, în momentul de față medicii se află în imposibilitatea de a testa în timp real toți medicii.

La spitalul din Mioveni toți medicii și-au înaintat cererea de demisie. Această decizie a venit după ce au aflat că vor fi unul dintre spitalele care vor trata pacienții cu coronavirus. Angajații spitalului au acuzat lipsa echipamentelor. Până acum doar 3 demisii au fost acceptate.

“Pot să vă spun că înţeleg frica oamenilor, spitalul nu a fost proiectat ca spital de boli infecţioase. Eu nu pot să-mi expun oamenii aiurea. Ei nu s-au gândit la asta”, a declarat Horia Trăila, manager spitalul Mioveni

Întrebat de reporterul ProTv cu ce echipamente este dotat spitalul în momentul acesta pentru medici și asistente, managerul a răspuns:

“60 de combinezoane, doamnă ! 60, atât. Deci nu ajung nici să le împrăştii în spital!”

În Arad, Huneadoara, Suceava, Iași, Brașov, Prahova și București se vor înființa centre de COVID-19. În capitală, pe lângă spitalele de boli infecțioase Victor Babeș și Matei Balș, pacienții cu coronavirus sunt tratați la Spitalul Colentina și vor fi primiți în curând și la Maternitatea Filantropia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: