Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă, de fapt, un ventilator pentru tratarea pacienților grav bolnavi de Coronavirus

Cât costă, de fapt, un ventilator pentru tratarea pacienților grav bolnavi de Coronavirus

cat costa un ventilator coronavirus

În infecția cu coronavirus, plămânii sunt cei mai afectați. Ceea ce au descoperit specialiștii, în urma analizării mai multor cazuri de infecții cu COVID-19, este faptul că toți pacienții prezentau o inflamație a plămânilor, iar micile alveole pulmonare unde oxigenul se mișcă spre sânge aveau multă apă în ele.

Ventilatoarele, imperios necesare pentru tratarea pacienților cu covid-19

Astfel, ceea ce degradează cel mai mult starea pacienților infectați cu acest virus este agresiunea asupra plămânilor. De aceea, ventilatoarele pentru tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus sunt cele mai importante, pentru că ele sunt cele care îi ajută să respire, având în vedere dificultatea în care sunt puși plămânii lor după contractarea virusului. Practic, ventilatoarele sunt cele care asigură susținerea plămânilor.

În cazurile cele mai grave, în care pacienții aveau și alte boli asociate sau erau fumători înrăiți, plămânii erau cuprinși de efectele coronavirus și bolnavul cu pricina se afla în imposibilitatea de a mai respira singur. În România, sunt 2.934 de ventilatoare, dintre care doar 2.816 sunt funcționale. Prețul unui asemenea aparat este undeva între 5.000 și 50.000 de dolari.

Cât costă un ventilator pentru tratarea cazurilor grave

De altfel, despre efectele teribile ale COVID-19 asupra plămânilor a vorbit și Beatrice Mahler, managerul Institutului de pneumoftiziologie Marius Nasta din București. Aceasta a ținut să sublinieze că cei afectați în acest fel nu sunt numai bătrânii, ci și cei tineri. Nimeni nu este ferit.

„E vorba de sindrom de depresie respiratorie acută, este forma severă de pneumonie, care necesită intubație, ventilație mecanică. Din păcate, răspunsul este da, atât de repede și de dramatic li se întâmplă nu numai bătrânilor, ci și tinerilor, tuturor”, a spus Beatrice Mahler.

Totodată, managerul a explicat și de ce bătrânii sunt cei mai vulnerabili: atunci când există o infecție în organism, el se poate lupta cu ea, dacă toate organele sunt deja sănătoase. Dar în cazul bătrânilor, care de cele mai multe ori au și alte afecțiuni, boala le poate fi fatală.

„Atunci când ajungem la o formă severă de boală, atunci când vorbim de o agresiune asupra plămânului și de un sindrom de detresă respiratorie acută, manifestarea este identică. Vârsta poate să fie un avantaj în sensul că poate să ajute să depășim acel moment, dacă suntem într-o secție de terapie intensivă, suntem ventilați mecanic, pentru că toate celelalte organe se presupune că sunt sănătoase și pot să susțină momentul critic prin care trece organismul. De aceea, rata de mortalitate este mai mare la cei vârstnici, pentru că boala apare pe un organism bolnav, cu o inimă care are probleme, un ficat bolnav, și atunci depășirea momentului este critică”, a explicat managerul Institutului Marius Nasta, potrivit Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: