Redactia.ro
Home » Știri » Modificări drastice în cadrul sesiunii de Bacalaureat din toamnă. Cum vor fi corectate lucrările elevilor

Modificări drastice în cadrul sesiunii de Bacalaureat din toamnă. Cum vor fi corectate lucrările elevilor

reguli examen bac

Veste importantă pentru toți elevii din România! Procedura de evaluare a lucrărilor în cadrul sesiunii de Bacalaureat din toamnă va suferi o transformare semnificativă. Ministerul Educației are în vedere eliminarea completă a posibilităților de fraudă, în urma incidentelor regretabile din luna iunie. Iată despre ce modificare este vorba!

Modificări drastice în cadrul sesiunii de Bacalaureat din toamnă

Ministerul Educației a oferit o nouă informație crucială pentru toți cei care urmează să susțină Bacalaureatul în sesiunea de toamnă. Elevii care nu au reușit să treacă examenul în prima sesiune au oportunitatea de a încerca din nou în curând, odată cu debutul celei de-a doua sesiuni. Este important de menționat că orice încercare de fraudare a examenului va fi cu fermitate eliminată, deoarece procedura de corectare a lucrărilor va fi supusă unor schimbări radicale.

Conform celor mai recente informații, se pare că lucrările candidaților la examenul de Bacalaureat vor fi transmise profesorilor evaluatori în format digital, după ce vor fi scanate și expediate către profesorii din întreaga țară. Profesorii vor trebui să le corecteze simultan, utilizând calculatoare. Aceste tehnologii au fost deja introduse în centrele de examen din România.

Cum va fi asigurat anonimatul lucrărilor

Ca urmare a acestui fapt, elevii nu vor mai avea nevoie să îndoaie colțurile paginilor pentru a-și proteja anonimatul lucrării, deoarece acest proces va fi realizat direct pe platforma digitală. Lucrarea fiecărui elev va fi scanată de către supraveghetori, încărcată pe platforma securizată a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) și ulterior transmisă electronic către doi profesori diferiți din țară.

„Diferenţa pentru elevi este că nu se mai securizează colţul paginii iniţiale, prima pagină rămâne cu datele la vedere, pentru că secretizarea o va face platforma digitală automatizat. „Platforma identifică automat diferenţele de note între cei doi evaluatori.

Când diferenţa este mai mare de un punct, lucrarea se distribuie automat altor doi evaluatori din ţară. Se elimină cea mai mare şi cea mai mică dintre note şi se face media între notele rămase”, a transmis Sorin Ion, secretar de stat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: