Redactia.ro
Home » Știri » Momente de panică la Târgul de Crăciun! 29 de copii și 16 adulți au rămas blocați în roată

Momente de panică la Târgul de Crăciun! 29 de copii și 16 adulți au rămas blocați în roată

Evenimentul festiv de la Târgul de Crăciun din Constanța a fost umbrit de o tragedie neașteptată, ce a pus la încercare rezistența și calmul vizitatorilor. În ziua Națională a României, 1 decembrie 2023, o scenă de groază s-a desfășurat în jurul „Roții mari”, una dintre atracțiile principale ale sezonului festiv. 29 de copii și 16 adulți au trăit clipe de spaimă în cabinele blocați ale roții panoramice.

Târgul de Crăciun, de obicei un loc de bucurie și veselie, a fost martorul unui incident neașteptat, evidențiind importanța pregătirii și monitorizării atente a echipamentelor și structurilor temporare utilizate în astfel de evenimente. Siguranța vizitatorilor ar trebui să fie mereu o prioritate, iar această experiență servește ca un semnal de alarmă pentru îmbunătățirea protocoalelor de siguranță și a sistemelor de supraveghere în astfel de locații publice.

29 de copii și 16 adulți au rămas blocați în roată, la Târgul de Crăciun

La scurt timp după blocarea roții, autoritățile au fost alertate prin intermediul unui apel la numărul de urgență 112. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a răspuns rapid la apel, trimitând la fața locului nu mai puțin de 3 echipaje SMURD, autoscară, autoplatformă și o autospecială de stingere. Momentul critic a provocat panică printre vizitatorii care se bucurau de atmosfera festivă a târgului de Crăciun.

Deși situația a fost tensionată, intervenția rapidă a echipajelor de urgență a permis deblocarea celor 45 de persoane aflate în cabinele roții panoramice. Adulții și copiii au fost evacuați în siguranță de către membrii SMURD, care au reușit să restabilească ordinea și calmul în mijlocul panicii. Oamenii, scăpați de sub amenințarea blocării în aer, au fost ulterior asistați pentru a coborî în condiții de siguranță la sol.

Deși incidentul a fost unul înfricoșător, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța au confirmat că nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma evenimentului. Acest fapt a reprezentat o veste ușurătoare în contextul unei situații care ar fi putut să ia o întorsătură mult mai tragică.

„Roata de la târg a rămas blocată”, au informat autoritățile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: