Redactia.ro
Home » Știri » Monica Macovei, trimisă în judecată în dosarul accidentului de anul trecut

Monica Macovei, trimisă în judecată în dosarul accidentului de anul trecut

Dosarul în care Monica Macovei este cercetată pentru accidentarea unui motociclist, anul trecut, este instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Procurorii au trimis-o în judecată, în stare de libertate.

Acuzată de vătămare din culpă

Monica Macovei este acuzată de vătămare corporală din culpă, prevăzut de art 196 alin 2 și alin 3 din Codul Penal.

”La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Macovei Monica – Luisa sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 și alin. 3 C.p.

În fapt, s-a reținut că la 08.10.2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie”, potrivit procurorilor.

Monica Macovei şi-ar fi dorit să încheie un acord de recunoaștere a vinovăție, însă procurorul de caz nu a fost de acord. Expertiza ar fi arătat că Monica Macovei ar fi intrat pe contrasens, acroșând motociclistul care circula regulamentar.

Cum s-a produs accidentul?

În urma cercetărilor poliţiştilor şi procurorilor, s-a constatat că accidentul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, și o motocicletă, condusă de un bărbat, de 56 de ani.

Din acest eveniment rutier, a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului. La volanul mașinii se afla fostul ministru al Justiției Monica Macovei, care a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând că nu a consumat alcool.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: