Redactia.ro
Home » Știri » Monica Pop, acuzații grave după incendiul de la Piatra Neamț. ”E strigător la cer!”

Monica Pop, acuzații grave după incendiul de la Piatra Neamț. ”E strigător la cer!”

Monica Pop face acuzații grave după tragedia care a avut loc la Piatra Neamț. Medicul este indignat de modul în care a fost gestionată întreaga situație. 

 

Monica Pop, acuzații grave

Medicul Monica Pop s-a arătat indignat de faptul că spitalul de campanie de la Lețcani nu a fost deschis până la incendiul care a luat viața a 11 oameni.

În incendiul de proporții care a avut loc, sâmbătă seara, la Spitalul Județean Piatra Neamț, la secția de Terapie Intensivă, și-au pierdut viața 11 pacienți infectați cu noul coronavirus.

Monica Pop s-a arătat de-a dreptul revoltată de faptul că spitalele de campanie Lețcani nu a fost deschis până la tragedia care a avut loc la Piatra Neamț.

„E strigător la cer!!! De ce nu a fost „deschis” până sâmbătă seară spitalul de campanie Leţcani???!!! S-a putut, deci se putea oricând! Au murit oameni când ar fi putut fi salvaţi???!!! Aha, era făcut de PSD! Idem cu testările nepermise! A fost timp destul de pus la punct orice. Iar de când situaţia s-a agravat, punerea în funcţie a acestor spitale care au costat sute de milioane de euro (13 cel de la Leţcani) era o soluţie imperios necesară! Românii au dreptul să știe!!!”, a scris Monica Pop pe Facebook.

În urma incendiului devastator, procurorii au deschis un dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în legătură cu modul în care a izbucnit incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț.

Ancheta a fost preluată de Parchetul General după ce, inițial, dosarul a fost deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

 

Șeful ATI, dezvăluiri uimitoare

 

După tragedie, șeful ATI din incinta spitalului, Liviu Ungureanu, a făcut dezvăluiri uluitoare despre incendiul care a curmat viața a 11 pacienți.

,,A izbucnit, se pare de la un injectomat, s-a extins rapid la costumele de protecție, protecție pentru virus, nu pentru foc, ale personalului, ale asistentei și de acolo, în foarte scurt timp, s-a propagat cu o viteză incredibilă. 4 extinctoare au folosit, dar fără niciun succes.  

Au încercat să scoată pacienții din salon, dar n-au reușit, fum, întuneric, greu de respirat și prin măștile astea, dar și în general în fum. Și, practic, și cu extinctoarele au acționat dincolo de ușă, până la primele paturi, erau 4 pe o parte, 4 pe cealaltă, n-au putut să intre mai în profunzime și dacă intrau, cred că rămâneau acolo.

Flacăra a ajuns pe echipaentul unei asistente, de acolo, mai departe pe pat, dar a fost așa rapid, monitor… Și bineînțeles aveam și o concentrație mare de oxigen de la atâta oxigeno-terapie.”, a declarat Liviu Ungureanu pentru Digi 24.

 

Managerul spitalului și-a dat demisia

 

Lucian Micu, managerul spitalului Județean din Piatra Neamț,a  demisionat luni. Anunțul surprinzător a fost făcut chiar de acesta, într-o postare pe rețelele de socializare. Demisia acestuia vine ca urmare a incendiului care a vaut loc sâmbătă seara la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț.

Prezența mea în funcția de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni.

Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate. Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toții dovadă de înțelegere și să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului care, în continuare, trebuie să se concentreze în salvarea de vieți, cât mai multe. Demisia mea va fi înaintată la prima oră a zilei de mâine, nu înainte de a mă asigura că nu las lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope”, a spus managerul Lucian Micu pe rețelele de socializare.

Managerul spitalului a declarat că dorește să nu existe mai multă presiune pe cadrele medicale, care sunt deja într-o situație dificilă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: