Redactia.ro
Home » Știri » Monica Pop îl critică pe Virgil Musta, după decesul celor șase bolnavi de Covid-19: ”Nimeni nu moare de la ceață”

Monica Pop îl critică pe Virgil Musta, după decesul celor șase bolnavi de Covid-19: ”Nimeni nu moare de la ceață”

Monica Pop

Moartea celor șase pacienți cu forme grave de coronavirus, în Timișoara, stârnește tot mai multe controverse. După ce doctorul Virgil Musta a dat vina și pe ceață ca o cauză a deceselor bolnavilor respectivi, medicul Monica Pop este contrariată.

Monica Pop îl contrazice pe Virgil Musta

Afirmația doctorului Virgil Musta potrivit căreia cei șase pacienți cu forme grave de Covid-19, au murit și din cauza ceții, stârnește controverse în spațiul public. Medicul Monica Pop îl critică pe Virgil Musta și spune despre declarațiile lui că sunt de necrezut. Mai mult, ea acuză decesul bolnavilor ca fiind un genocid, potrivit spynews.ro

”Ce s-a întâmplat e genocid. Nu avea cum să se întâmple așa ceva, nimeni nu moare de la ceață. E inadmisibil ce s-a întâmplat. Cum e posibil să anunți în media că nu ai avut locuri și apoi să spui că au murit de la ceață.

Nu pot să cred că s-a putut întâmpla așa ceva și că un medic poate să afirme așa ceva. Jumătate din populația României ar muri, dacă s-ar muri de la ceață”, a spus Monica Pop.

Povestea pacienților morți la Timișoara, înainte de a fi transferați la ATI

Șase persoane cu formă severă de coronavirus s-au stins, duminică, la spitalul din Timișoara. Șeful secției de Boli Infecțioase, Virgil Musta a oferit atunci ca primă declarație lipsa paturilor la secția de Terapie Intensivă.

”Au murit șase, erau cazuri grave, trebuiau transferate în Terapie și nu aveam loc în Terapie. Saturează și nu mai avem loc unde să-i punem, îi punem la oxigen maxim, dar situația este foarte dificilă, atât timp cât Terapiile sunt pline.”, a declarat, luni, medicul Virgil Musta.

Ulterior, a intervenit președintele Klaus Iohannis și l-a contrazis pe medicul Virgil Musta. Șeful statului a explicat faptul că de vină a fost lipsa de coordonare dintre spitale, asta în condițiile în care la Timișoara ar mai fi existat locuri disponibile.

„Este un aspect care se referă la comunicarea între spitale, și aici este loc de mai bine. Am fost informat în această seară că ar fi fost locuri chiar în Timișoara, doar că unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea a fost suboptimală.

După ce a fost contrazis de șeful statului, Virgil Mustafa a venit cu două explicații neclare. Concret, Musta  a spus că, inițial, mesajul său nu a fost bine înțeles. Mai exact, bolnavii nu au murit din cauza lipsei locurilor la ATI, ci chiar pe secția de Terapie Intensivă.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: