Redactia.ro
Home » Știri » Virgil Musta spune care e salvarea românilor! Ce trebuie făcut

Virgil Musta spune care e salvarea românilor! Ce trebuie făcut

virgil musta coronavirus

Cazurile de coronavirus sunt în continuă creștere, iar restricțiile impuse de autorități pare că nu previn extinderea lor. Doctorul Virgil Musta  de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” spune că o măsură care să prevină acest lucru ar fi o nouă carantinare a țării. Tot acesta precizează că acest lucru ar fi dificil, pentru că suntem în an electoral.

Virgil Musta: ”Ar fi bine să blochezi totul două-trei săptămâni”

Doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”  spune că o măsură benefică pentru scăderea cazurilor de coronavirus ar fi aceea ca autoritățile să impună din nou carantina. Însă, medicul este de părere că acest lucru ar afecta industria, pentru că suntem în an electoral.

„Poate ar fi bine să blochezi totul, două-trei săptămâni, dar din păcate, este an electoral. Trei săptămâni dacă s-ar bloca, ar fi o măsuri bună, dar nu putem pentru că industria ar fi afectată”, a declarat pentru News.ro, doctorul infecționist Virgil Musta.

Întrebat, de asemenea, dacă putem vorbi de o scăpare de sub control a pandemiei de coronavirus, Musta a declarat că acest comportament de nerespectare a măsurilor de protecţie a dus la explozia de cazuri.

”Putem vorbi, este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străintătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportement a dus la explozia de cazuri şi care va fi greu de stopat. Este rău că nu mai avem timp. În senul presiunii sitemului de sănătate. Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi severe, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”, a mai declarat Musta.

România, locul 2 în UE cu cele mai multe decese de covid

România este a doua țară din Europa la mortalitatea COVID-19. În ultima raportare, de marți, 20 octombrie, a Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor, România are o rată a deceselor, în ultimele 14 zile, de 4,5 la 100.000 de locuitori. Doar situația din Cehia este mai gravă. Acolo, rata este de 7,1.

Pe locul trei se află Spania, cu o rată a deceselor la 14 zile de 3,8, urmată de Ungaria și Belgia. La polul opus, sunt țări europene cu un număr foarte mic de decese. În Finlanda și Estonia, rata este de doar 0,1 decese la suta de mii de locuitori în ultimele două săptămâni.

Cea mai populată țară europeană, Germania, înregistrează o rată de 0,3, iar Italia, una dintre cele mai afectate țări de pandemie în primul val, are o rată de 1.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: